Feyenoord verliest van Vitesse en weet niet te profiteren van misstap Ajax

Feyenoord heeft zondag verloren van Vitesse. In GelreDome werd het 2-1 voor de ploeg uit Arnhem. Guus Til scoorde het enige doelpunt voor Feyenoord. De Rotterdammers beginnen zwak aan de wedstrijd als Marcos Senesi al na vijf minuten de fout in gaat. De verdediger nam te veel tijd met de bal en dit werd afgestraft door Loïs Openda. Senesi raakte bij dit moment geblesseerd en moest vroegtijdig het veld verlaten. Feyenoord wordt in de loop van de eerste helft sterker en komt uiteindelijk ook op gelijke hoogte. Guus Til kopt de bal binnen op aangeven van Marcus Pedersen. 1-1 is in Arnhem ook de ruststand. Ook de tweede helft begint Feyenoord erg zwak. Na 28 seconden duikt Lutharel Geertruida onder de bal door waardoor Openda zijn tweede van de middag kan maken. Via Luis Sinisterra komt Feyenoord nog een paar keer dichtbij een tweede doelpunt. Doordat het spel in de tweede helft veel stil heeft gelegen kwamen er tien minuten extra tijd bij. In de Blessuretijd kreeg Vitesse nog twee rode kaarten. Matúš Bero kreeg zijn tweede gele kaart en Thomas Buitink kreeg een directe rode kaart. Feyenoord weet het uiteindelijk niet meer recht te trekken en verliest in Arnhem.