Feyenoord is een hit: 'Alle verwachtingen overtroffen'

Feyenoord is een hit: 'Alle verwachtingen overtroffen'

Feyenoord hield dit zomerse transferwindow een gigantische schoonmaak. Er werden maar liefst 21 spelers uitgezwaaid, al dan niet tijdelijk. Daarnaast ging de documentaire over het vorige seizoen van Feyenoord online op Disney+. In het praatprogramma Veronica Inside wordt de actualiteit bij Feyenoord besproken.


Er was even sprake van een terugkomst van Jorien van den Herik, zo stellen de heren van VI. Chris Woerts stelt dat de woorden van Van den Herik met een korrel zout moet worden genomen: "Maar ik denk niet dat het serieus is, volgens mij was het meer om te prikkelen." In het afgelopen seizoen werd een documentaire opgenomen bij Feyenoord. Daarin was een ontluisterend fragment te zien waarin Mark Koevermans vraagt wat de spelvisie van Feyenoord is. Vervolgens is te zien dat er niet één van de jeugdtrainers reageert op de vraag. Volgens Hélène Hendriks spelen de camera's daarbij ook een grote rol. Daar gaan de heren niet in mee, zij vinden dat er juist trainers hadden moeten opstaan.

Chris Woerts weet dat Disney zeer tevreden is over de serie waarvan de volgende aflevering aanstaande woensdag om 9 uur 's ochtends beschikbaar is. "Het heeft alle verwachtingen overtroffen. Ze hebben een aantal targets gesteld onder andere toename van abonnementen en die zijn na één aflevering al gehaald." De docu geeft geen actueel beeld van de interne organisatie, zo weet de sportmarketeer. Woerts stelt dat Feyenoord sindsdien volledig op de schop is gegaan. Op advies van het bedrijf Sportsology heeft Frank Arnesen de gehele scouting vernieuwd. Daarnaast werd het hoofd jeugdopleidingen vervangen alsook vele jeugdtrainers. "Bij Feyenoord kijken ze heel gek naar de documentaire, er is zoveel veranderd het voelt alsof het tien jaar geleden is. Ze hebben een compleet andere dynamiek."

FR-Fans.nl mini poll

Heb jij de serie al gezien?

2727 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 87 reacties

Gast9280397853

Je plaatst een bericht als Gast9280397853