'Dat is natuurlijk heel zeldzaam dat dat gebeurt'

'Dat is natuurlijk heel zeldzaam dat dat gebeurt'

Het is weer leuk om Feyenoorder te zijn, althans als we de verschillende media mogen geloven. De ploeg van Arne Slot speelt aanvallend verzorgd voetbal en verloor nog geen officiële wedstrijd. In de NOS Voetbalpodcast praten Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu en Jan Roelfs met Arno Vermeulen over de huidige stand van het Nederlands voetbal.


De heren genieten van het spel van Feyenoord en zien dat met name het publiek in de thuiswedstrijden wel eens de doorslag kan geven dit seizoen. In een moeizame wedstrijd werd Go Ahead Eagles in de tweede helft over de knie gelegd door een uitblinkende Bryan Linssen. De aanvaller van Vitesse lijkt goed te gedijen bij het fanatieke publiek na een moeilijk jaar. Er wordt dan ook gesteld dat Feyenoord mogelijk niet op zoek hoeft naar een extra spits. Maar dat wordt even zo snel van tafel geveegd. Grueter stelt dat Linssen bovendien multi-inzetbaar is en ook met een extra spits zou kunnen spelen.

De krapte van de selectie baart de heren wel zorgen. Bij het uitvallen van Senesi bleek dat met de entree van Wouter Burger wel de nodige kwaliteit wordt ingeleverd. Ook wanneer Jahanbakhsh gewisseld wordt en Toornstra op zijn positie moet spelen getuigt dat niet van weelde. Wel vinden de heren de basiself van Feyenoord mits deze altijd fit zijn en kunnen spelen goed genoeg om met de bovenste plaatsten mee te kunnen doen en misschien zelfs een kampioenschap wordt niet uitgesloten, maar: "Dat is zo hypothetisch, dat gebeurt vrijwel nooit."

Feyenoord plaatste zich vrijwel zeker voor de poulefase van de Conference League, wat ongeveer drie miljoen euro oplevert. "Die moeten ze zo snel mogelijk investeren", stelt Grueter en meent dat dat Bas Dost moet zijn. Ook een extra verdediger moet aangetrokken worden vindt de commentator gezien de onervarenheid van Hendriks. Jan Roelfs wil afsluiten met complimenten richting Arne Slot: "Het is een fantastische seizoensstart van Feyenoord. Het is ongelofelijk dat we een paar maanden geleden zeiden: Waar is Arne Slot aan begonnen?" Dat komt volgens de heren niet in de laatste plaats door het uitstekende transferbeleid van Arnesen van afgelopen periode. Pedersen, Trauner, Aursnes, Til en Jahanbakhsh lijken allemaal goed mee te kunnen of zelfs iets toe te voegen. "Alle aanwinsten renderen. Dat is natuurlijk heel zeldzaam dat dat gebeurt."

Discussieer mee! 48 reacties

Gast1990783769

Je plaatst een bericht als Gast1990783769