'Die korte corners en dat druk zetten dat betaalt zich nu echt uit'

'Die korte corners en dat druk zetten dat betaalt zich nu echt uit'

Feyenoord is het nieuwe seizoen goed begonnen met veel klinkende overwinningen. Bij Goedemorgen Eredivisie bespreken tafelgasten Sjors Ultee, Hedwiges Maduro, Bram van Polen en Hans Kraay jr. de competitiestart en de trainer Arne Slot.


Bram van Polen is een oud-ploeggenoot van de Feyenoord-trainer. Volgens hem was Slot altijd al bezig met beelden, het inrammen van systemen en lopende mensen. Van Polen geeft ook aan afgelopen week echt te hebben genoten van Feyenoord tegen Elfsborg. De twee waren ploeggenoten bij PEC Zwolle en ook daar was Slot al een echte trainer volgens van Polen. Hij was al heel veel met standaardsituaties bezig en keek constant beelden terug van hoe de standaardsituaties beter konden.

Ook ziet de rechtsback van PEC Zwolle heel veel vertrouwen en plezier in de ploeg zitten wat volgens hem alles te maken heeft met het herhalen en het vasthouden aan de speelstijl die Feyenoord nu hanteert. 'Die korte corners en dat druk zetten dat betaalt zich nu echt uit.'

Sjors Ultee zat met Arne Slot op de trainerscursus waar Slot het klaarblijkelijk al veel had over 'indoctrineren' en het er in rammen van een bepaalde speelstijl. Ultee ziet nu bij Feyenoord inderdaad een groep die volledig overtuigd is van een bepaald idee. Hans Kraay jr. ziet ook een ander verbeterpunt wat voornamelijk met de centrale verdedigers te maken heeft. Volgens Kraay is het een enorm verschil nu Gernot Trauner achterin staat omdat hij opendraait en de bal direct naar voren speelt.

Feyenoord trapt vanmiddag om 14.30 af in de Kuip tegen Go Ahead Eagles.

Discussieer mee! 23 reacties

Gast9734138797

Je plaatst een bericht als Gast9734138797