Gouka: 'Dan kan Feyenoord een keer fors geld verdienen'

Gouka: 'Dan kan Feyenoord een keer fors geld verdienen'

Feyenoord staat op de rand van de groepsfase van de Conference League. Daarvoor hoeft het alleen nog het Zweedse IF Elfsborg uit te schakelen. De ploeg is inmiddels al tien wedstrijden ongeslagen, maar dat zegt clubwatcher Mikos Gouka niet zo veel. "Het is mij een beetje ontgaan dat Zweden plots meespeelt Europees."


Etienne Verhoeff vindt dat de aanstaande tegenstander van Feyenoord te groot wordt gemaakt. In de AD Voetbalpodcast wordt onder andere de aanstaande wedstrijd van Feyenoord besproken Gouka denkt wel dat Elfsborg geen 'makkie' wordt. "Ik denk dat het nog wel een echte strijd kan worden. Deze ploeg maakt vooral uit veel goals en dat doen ze op de counter. Als Feyenoord dan nog ergens problemen mee heeft gehad is het met ploegen die er niet uit willen komen." Toch ziet Gouka ook dat Feyenoord momenteel gewoon goed draait, fris voetbal speelt en overduidelijk de favoriet is: "Het zou toch wel een tegenvaller zijn als ze deze wedstrijd niet winnen."

Daarnaast kwam gisteren het goede nieuws dat Justin Bijlow zijn contract bij Feyenoord tot 2025 zal verlengen. Gouka weet dat Feyenoord Bijlow voor een aanzienlijk bedrag wil verkopen in de toekomst: "Het is wel te hopen dat er een keeperscarrousel gaat draaien, want zo makkelijk is het niet om een keeper te verkopen. Kijk maar naar Onana." Gouka stelt dat het daarom goed is dat Bijlow in beeld is bij Van Gaal, voor een eventuele transfer naar Engeland. Vanwege de Brexit moet een buitenlandse speler minimaal drie kwart van de laatste interlands hebben gespeeld. "Dan kan Feyenoord een keer fors geld verdienen." De handtekening van Lutsharel Geertruida laat nog even op zich wachten. Maar Gouka heeft goede hoop dat er witte rook zal komen nu de gesprekken zijn hervat: "Dat betekent dat je dichter tot elkaar ben gekomen. Dan zal het uiteindelijk wel in orde komen en die jongen heeft aangegeven dat hij graag bij Feyenoord blijft." Wie wellicht wel nog zou kunnen vertrekken is Leroy Fer, de speler hoeft niet weg, maar volgens Gouka is zijn vertrek zeker niet uitgesloten.

Discussieer mee! 70 reacties

Gast5657233358

Je plaatst een bericht als Gast5657233358