'Normaal gesproken, zeker in De Kuip, moet dit 3, 4-0 worden'

'Normaal gesproken, zeker in De Kuip, moet dit 3, 4-0 worden'

Feyenoord heeft de eerste Europese wedstrijd van het seizoen nog niet weten te overtuigen. In Kosovo werd het tegen FC Drita 0-0. Sinclair Bischop blikt bij Radio Rijnmond terug op de wedstrijd.


'Sowieso lag het tempo wel wat laag en we zien toch het euvel', begint Bischop zijn analyse. Daarmee doelt hij op het feit dat Feyenoord al lange tijd moeite heeft met het door een muur van verdedigers doorspelen. Daarbij ontbreekt volgens hem de nodige creativiteit.

Hij zag een voorspelbaar Feyenoord met een enkele goede aanval vanaf rechts. Het was ook meteen de grootste kans voor Feyenoord, waar Til de bal er niet in kreeg. Naast die kans vond hij de aanvallende middenvelder onzichtbaar. 'Alles wat een beetje fatsoenlijk ging, ging over de linkerkant.' Orkun Kökçü krijgt het verwijt dat hij in sommige gevalle te gehaast hanteerde met veel onnodig balverlies. Ook Tyrell Malacia had daar volgens Bischop last van. 'Kökçü was wel nadrukkelijk aan de bal, deed daar zo nu en dan ook wat goeds mee.'

Ook over Luis Sinisterra is de journalist niet te spreken. 'Je ziet met name in de één tegen één dat hij het niet altijd durft.' Bischop vond hem vaak nog flets en simpelweg niet goed. Wat betreft de spitspositie vindt hij dat er nog een versterking moet komen. Naoufal Bannis kreeg tegen FC Drita de voorkeur. Bischop vindt dat de jeugdspeler nog veel moet leren en zijn kans op dit niveau moet maken. 'Eigenlijk moet er, zeker nu Jørgensen weg is, gewoon een kant-en-klare spits bij.'

Het positieve dat Bischop heeft gevonden is dat Feyenoord nul kansen heeft weggegeven. Ook is er alle vertrouwen in de return. 'Normaal gesproken, zeker in De Kuip, moet dit 3, 4-0 worden', aldus Bischop.

Discussieer mee! 56 reacties

Gast1327126228

Je plaatst een bericht als Gast1327126228