Suriname en Haps winnen, desondanks is uitschakeling een feit

Ridgeciano Haps heeft woensdagnacht met Suriname met 2-1 gewonnen van Guadeloupe op de CONCACAF Gold Cup. Voordat de bal werd afgetrapt wisten beide ploegen al dat het de laatste wedstrijd van het toernooi zou zijn. In de groep zaten ook Jamaica en Costa Rica, beide landen hadden al gewonnen van Suriname en Guadeloupe. Daardoor konden ze niet meer worden ingehaald. Haps, die tegen Guadeloupe vanuit een vrije trap op de lat schoot, speelde elke wedstrijd op het toernooi van de eerste tot laatste seconde. Suriname kwam tegen Guadeloupe met 1-0 voor. Binnen tien minuten kwam de stand weer gelijk te staan, maar een rode kaart vlak voor rust van het land uit de Caraïbische Zee maakte het Suriname weer makkelijker. Uiteindelijk maakte oud-Feyenoordbeul Nigel Hasselbaink de winnende in de 79e minuut. Toen de emoties opliepen pakte Guadeloupe in minuut 95 nog een rode kaart. Aan de kant van Suriname deden naast Haps ook oud-Feyenoorders Warner Hahn, Diego Biseswar en Kelvin Leerdam mee. Uitslagen Jamaica - Suriname 2-0 Suriname - Costa Rica 1-2 Suriname - Guadeloupe 2-1