Slot: 'Met name de hoge druk, dat was goed verzorgd'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Na het gelijkspel tegen KAA Gent een week geleden, werd er zaterdag met 3-1 van AEK Athene gewonnen. Arne Slot kijkt tevreden en kritisch terug op de wedstrijd. Feyenoord kende in de openingsfase met in de basis voor een groot deel basisspelers van vorig seizoen veel kansen. Naoufal Bannis was vorig seizoen geen basisspeler, maar mocht beginnen en scoorde al vrij snel. De goal werd echter afgekeurd vanwege een vermeende duw. 'Ik vond dat we heel goed startte, agressief en tot een aantal mooie momenten kwamen voor hun goal', vertelt Slot tegenover Rijnmond. De 0-1 van AEK Athene kwam na balverlies van Marcos Senesi. Slot is kritisch: 'We moeten Marcos meer opties aanbieden, maar op het moment dat hij het niet meer weet moet hij natuurlijk niet met de bal blijven lopen.' Over de assist van Senesi later in de wedstrijd is hij zeer tevreden. De eerste helft was de meest besproken helft van beide. Na 60 minuten werden acht wissels doorgevoerd nadat er in de rust al drie hadden plaatsgevonden. 'Met name de hoge druk, dat was goed verzorgd. Ik vond wel dat we in de eerste helft vaker op mooie situaties aan de bal kwamen waar we echt wel meer rendement uit zouden kunnen halen.' De nieuwe aanwinst Marcus Holmgren Pedersen heeft nog niet zijn stempel kunnen drukken op Slot, maar dat vindt de hoofdtrainer ook niet gek. Hij heeft twee trainingen meegedaan, waarvan beide niet tactisch waren. 'Maar wat ik wel zie is dat het een hele makkelijke beweger is, dat hij het loopvermogen heeft om er constant overheen te gaan.' In één à twee verdedigende situaties had Slot de indruk dat de Noor zich beter had kunnen manifesteren, maar hij zag veel initiatief van hem afkomen waar hij wel van houdt.