Botteghin over oud-ploeggenoot: 'Met sommige mensen heb je nu eenmaal iets bijzonders'

Botteghin over oud-ploeggenoot: 'Met sommige mensen heb je nu eenmaal iets bijzonders'

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht, in de finale van de play-offs om Europees voetbal, was voor Eric Botteghin de laatste officiële wedstrijd voor Feyenoord. De Braziliaan heeft een aflopend contract en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Botteghin heeft bij Feyenoord veel mooie momenten meegemaakt.


Het mooiste moment is waarschijnlijk het kampioenschap in het seizoen 2016-2017. Toen was Botteghin, samen met Jan-Arie van der Heijden, een vast duo in de verdediging. De Braziliaan geeft toe dat hij nog steeds contact heeft met Van der Heijden. 'We appen geregeld en ik beschouw Jan-Arie als een goede vriend', zegt Botteghin in de nieuwe Hand in Hand. 'Ik heb heel fijn met hem samengewerkt bij Feyenoord, hij is echt een goed mens. En een prima voetballer natuurlijk. Het was fijn om met hem samen te spelen.'

Het duo Botteghin en Van der Heijden werd in het jaar van het kampioenschap vaak geroemd. De verdediger weet wel hoe dat komt. 'We voelden elkaar gewoon heel goed aan. Als Jan- Arie inschoof, wist ik precies hoe ik rugdekking moest geven. Andersom was dat ook het geval.' Ook konden de twee elkaar goed coachen. Een ander belangrijk element was het feit dat ze ook op persoonlijk vlak goed met elkaar konden opschieten. 'Met sommige mensen heb je nu eenmaal iets bijzonders. Jan-Arie is zo iemand', zegt Botteghin in de Hand in Hand.

Klik hier om lid te worden van de officiële Feyenoord supportersvereniging om ook de Hand in Hand te ontvangen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast263985913

Je plaatst een bericht als Gast263985913