Huurlingen | Wehrmann helpt Luzern aan beker

Vanwege het stilleggen van de Onder 21 competitie komen veel spelers niet aan voetballen toe. Vanwege het gebrek aan speeltijd en het stagneren van de ontwikkeling van veel jeugdspelers, zijn veel spelers van het elftal O21 verhuurd. Wekelijks zal er in deze rubriek een blik worden geworpen op de jeugdspelers. We houden hun verrichtingen tijdens de huurperiode bij en zullen korte verslagen doen. Vanwege de vele Feyenoorders die verhuurd zijn, gaan we Iedere dinsdag om 18:15 uur terugblikken op het afgelopen weekend met de rubriek FR-Huurlingen. Dylan Vente (Roda JC) [i]NEC – Roda JC 3-0 (90 minuten)[/i] Dylan Vente hielp Roda vorige week langs De Graafschap. Met een doelpunt uit een fraaie aanval wist de spits de 0-1 te maken. Deze week wachtte een confrontatie met de ploeg uit Nijmegen. Roda kwam er in de Goffert maar nauwelijks aan te pas. Vente speelde 90 minuten en had een passnauwkeurigheid van 65 %. Hij won twee van zijn zes duels en wist een schot op doel te lossen. Helaas was dit niet genoeg. NEC ging er met de overwinning vandoor. Hiermee is het seizoen voor Vente bij Roda JC geëindigd. Of Vente terugkeert bij Feyenoord is op dit moment nog niet zeker. Ramon Hendriks (NAC) [i]FC Emmen – NAC Breda 1-1 (NAC wint na penalty’s) (113 minuten)[/i] NAC beleefde een krankzinnig spannende wedstrijd. Tegen Eredvisionist Emmen kwam NAC op voorsprong, maar Emmen had het betere van het spel. Na lang tegenhouden moest NAC toch capituleren en schoot Emmen de gelijkmaker binnen. Wat restte was een spannend duel, waarbij beide teams eerder bang waren om te verliezen. Hierdoor bleven echt grote kansen uit en liep het uit op penalty’s. NAC nam de penalty’s beter en uiteindelijk mocht El Allouchi de winnende binnenschieten. Hendriks begon de wedstrijd weer als linksback en speelde 113 minuten mee, hij moest met kramp naar de kant en werd gewisseld. De verdediger was in de wedstrijd uiterst ongelukkig en zorgde met een eigen goal voor het doelpunt van FC Emmen. Hij had een passnauwkeurigheid van 61% en won zeven van zijn elf duels. Hij kreeg een 7,2 op Sofascore. [i]NAC Breda – NEC Nijmegen 1-2 (90 minuten)[/i] De finale van de Play-offs speelde NAC in eigen huis tegen NEC Nijmegen. De Bredase federatie ging vol vertrouwen de wedstrijd in, maar kwam snel op een 0-1 achterstand. De club uit Breda bleef aandringen en Sydney van Hooijdonk, zoon van clublegende Pierre van Hooijdonk schoot uiteindelijk de 1-1 tegen de touwen. NAC ging op zoek naar de overwinning en daarmee promotie, maar dat mocht niet baten. Okita scoorde op fraaie wijze en bracht NEC terug in de eredivisie. Hendriks speelde 90 minuten en kreeg een 6,8 op Sofascore. Hij had een passnauwkeurigheid van 83%. Hij won zes van zijn dertien duels en had een interceptie. Het seizoen voor Hendriks bij NAC kwam hiermee ten einde. Hendriks heeft een zeer goed seizoen gedraaid en keert volgend jaar met een stuk meer bagage terug in de Kuip. Marouan Azarkan (NAC Breda) [i]FC Emmen – NAC Breda 1-1 (NAC wint na penalty’s) (61 minuten)[/i] Azarkan speelde 61 minuten in de wedstrijd tegen FC Emmen, die met penalty’s werd beslist. De snelle buitenspeler had een passnauwkeurigheid van 60% en behaalde een 6,2 op Sofacsore. [i]NAC Breda – NEC Nijmegen 1-2 (61 minuten)[/i] Azarkan begin tegen NEC weer in de basis en speelde een van zijn betere wedstijden. Hij was constant dreigend en creëerde een aantal kansen, waaronder een hele grote kans zelf. Helaas was dit niet genoeg. Om NAC terug in de Eredivisie te schieten. De buitenspeler had een passnauwkeurigheid van 76% en won tien van zijn achttien duels. Hij had drie succesvolle dribbels en schoot een keer op doel. Het seizoen van Azarkan bij NAC is hiermee beëindigd. De aanvaller speelde in het begin niet veel, maar heeft zich in het elftal geknokt. De aanvaller zal met een goed gevoel terugkeren in de Kuip. Naoufal Bannis (FC Dordrecht) Het seizoen van Bannis kwam na de reguliere competitie ten einde. Bannis heeft een wisselend seizoen gedraaid bij Dordrecht. Hij wist zijn team niet van de laatste af te brengen, maar wist enkele successen met Dordrecht te behalen, zoals de mooie overwinning op de Vijverberg Bernardo Silva (FC Dordrecht) Benny Silva speelde de laatste wedstrijden niet vanwege een blessure. De competitie is ten einde. Bernardo Silva keert volgend seizoen terug bij Feyenoord. De Portugees heeft veel wedstrijden gespeeld, als Centrale verdediger, maar ook als middenvelder. Mikael Johnsen (FC Dordrecht) Johnsen heeft vanwege een blessure geen wedstrijden voor FC Dordrecht gespeeld. Franco Antonucci (FC Volendam) Nadat FC Volendam hard onderuit ging tegen NAC Breda, kwam het seizoen voor Antonucci ten einde. De Belg, die vorig seizoen met behulp van FC Volendam naar Feyenoord werd gehaald, zal terugkeren en voor zijn kans gaan in de Kuip Sondre Skogen (Excelsior) Excelsior speelt geen promotie/degradatie wedstrijden. Het seizoen van Skogen bij Excelsior zit erop. Wel verlengde hij kort geleden zijn contract bij Feyenoord tot 2023. Hij keert volgend jaar dus terug bij Feyenoord Luciano Narsingh (FC Twente) Het seizoen van Narsingh zat er na de reguliere competitie op. Het contract van Narsingh liep af, dus hij keert niet terug. Sven van Beek (Willem II) Het seizoen van Van Beek zat er na de reguliere competitie op. Het contract van Van beek liep af. Hij keert niet terug. Daarmee komt er een einde aan zijn lange periode bij Feyenoord. Als jeugdspeler begonnen en volwassen geworden bij de club. Kampioen geworden, tegenslagen gekend, maar deze telkens weer overwonnen. Hij heeft zich getoond als een echte Feyenoorder. Ian Smeulers (Willem II) Het seizoen van Smeulers zat er na de reguliere competitie op. Het contract van Smeulers liep af. Hij keert niet terug in de Kuip. Ook voor hem betekent dit een einde van een lang dienstverband. In de jeugd begonnen, vaak tegen het eerste elftal aangezeten, maar het mocht het net niet worden. Wouter Burger (Sparta) [i]Feyenoord – Sparta Rotterdam (31 minuten)[/i] Burger mocht in de play-off wedstrijd van Sparta aantreden tegen zijn huidige werkgever. Een lastige wedstrijd voor de Feyenoordhuurling, aangezien de belangen voor Feyenoord erg groot waren. Iedereen herinnert zich nog een wedstrijd van Elvis Manu bij Cambuur tegen Feyenoord waarin trainer Henk de Jong de aanvaller al voor de rust wisselde. Burger kwam er de tweede helft in het veld en speelde 31 minuten. De middenvelder had een passnauwkeurigheid van 85% en won vier van zijn negen duels. Hij kreeg een 6,9 op Sofascore. Het seizoen voor Burger zit er na deze wedstrijd op. De Feyenoorder keert volgend jaar terug om voor zijn kans te gaan bij Slot. Liam Kelly (Oxford United) Het seizoen voor Kelly zit erop. De Ier keert volgend seizoen terug bij Feyenoord en gaat daar voor zijn kans. George Johnston (Wigan Athletic) De competitie voor Johnston is klaar. Hij heeft zich met Wigan veilig weten te spelen. De Schot keert volgend seizoen niet terug bij Feyenoord. De optie in zijn contract voor een extra jaar werd niet gelicht. Jordy Wehrmann (FC Luzern) [i]FC St. Gallen 1898 – FC Luzern 1-3 (90 minuten) [/i] Wehrmann beleefde zijn moment of Fame tijdens de bekerfinale tegen ST. Gallen. Hij had met zijn doelpunt een groot aandeel in de uiteindelijke bekerzege van Luzern. De middenvelder genoot zichtbaar van het succes. De middenvelder speelde de gehele wedstrijd en scoorde dus een keer. De middenvelder heeft in Zwitserland redelijk goed gepresteerd, met het doelpunt in de bekerfinale als hoogtepunt. De Feyenoorder, die zijn contract reeds verlengde, zal met een goed gevoel terugkeren in de Kuip. Hij heeft meermaals aangegeven vol voor zijn kans te gaan bij Feyenoord en zal deze met beide handen aangrijpen.