'Feyenoord lijkt net op tijd ontwaakt uit haar winterslaap die de ploeg sinds de winterstop in haar greep had'

Feyenoord plaatste zich woensdagavond ten koste van stadsgenoot Sparta voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. In De Kuip, waar 6500 supporters aanwezig mochten zijn, werd met 2-0 gewonnen van Sparta. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen woensdag. We blikken met Raymond en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op de winst van Feyenoord. Raymond zag dat Feyenoord weinig moeite had met Sparta. Vooral in de eerste helft speelde Feyenoord goed. 'Na een rommelige openingsfase met een bal op de paal van Jørgensen en waarin het spel twee keer stilgelegd werd door Henk Fraser nam Feyenoord het heft in handen. De bezoekers uit Spangen waren tot dan toe nog geen moment echt gevaarlijk geworden.' Mark zag ook dat Feyenoord eindelijk weer goed begon aan een wedstrijd. 'Ik denk dat het te maken heeft met de aanwezigheid van het publiek. Je zag meteen dat er pit in het elftal zat. Dit seizoen heb ik toch vaak het gevoel gehad dat ik keek naar een oefenwedstrijd. Ook het juichen bij een doelpunt is een wereld van verschil bij een stadion dat leeg is, of waar toch supporters aanwezig mogen zijn.' Ridgeciano Haps mocht in de basis starten als linksback. Tyrell Malacia startte als rechtsback, omdat Lutsharel Geertruida geblesseerd was. 'De snelheid van Haps was Auassar te machtig en de terechte penalty wordt vakkundig afgerond door Steven Berghuis', zag Raymond. 'Feyenoord lijkt net op tijd ontwaakt uit haar winterslaap die de ploeg sinds de winterstop in haar greep had. Sparta was nog maar net bekomen van de penalty toen Feyenoord de wedstrijd in het slot gooide met de 2-0. Daarna namen we opzichtig gas terug, maar een wedstrijd werd het nooit meer.' De wedstrijd was in de eerste helft al gespeeld. 'De enige opwinding in de tweede helft was toen Tom Beugelsdijk Boženík als tandenstoker wilde gebruiken en een prachtig schot van Orkun Kökçü op de paal', zegt Raymond. 'Ondanks dat Sparta een korte fase toch wat gevaar kon stichten, was de wedstrijd in de tweede helft gespeeld', zag Mark. Zondag staat de finale van de play-offs op het programma. Dan is in De Kuip FC Utrecht de tegenstander, dat zich via FC Groningen wist te plaatsen voor de finale. 'Al met al een prima generale repetitie voor de play-off finale zondag in de Kuip', zegt Raymond. 'Als we zo spelen als tegen Sparta heb ik er alle vertrouwen in dat we ook deze wedstrijd gaan winnen', aldus Mark.