Oud-Feyenoorders | Stefan de Vrij wint zijn eerste Scudetto

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Nadat de Rotterdammers zondag een beschamende nederlaag (3-2) te verwerken kregen, zijn de ogen weer gericht op de klassieker van aanstaande zondag. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor overwinningen konden zorgen? Engeland Georginio Wijnaldum moest zondag de uitwedstrijd tegen Manchester United spelen. Daarentegen werd de wedstrijd werd uitgesteld doordat supporters van Manchester United het stadion bestormden als protest tegen het beleid van de Amerikaanse eigenaren, The Glazers. Terence Kongolo zag zijn Fulham met (2-0) verliezen bij Chelsea. Italië Stefan de Vrij speelde zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Crotone. Inter Milan moest deze wedstrijd winnen en hopen op een gelijkspel van Atalanta om al tot kampioen gekroond te kunnen worden. De Vrij speelde zoals gewoonlijk 90 minuten, won ongeveer 90% van zijn duels en kreeg een 7,4 via Sofascore. Inter Milan won de wedstrijd uiteindelijk met (0-2) en Atalanta speelde zondag met (1-1) gelijk, waardoor De Vrij en Inter Milan voor het eerst weer de Scudetto hebben gewonnen sinds 2010. Dit is de 19e Scudetto voor Inter Milan. Rick Karsdorp speelde zondag de uitwedstrijd tegen Sampdoria. Het seizoen dat nog zo veelbelovend begon voor de rechtervleugelverdediger lijkt te eindigen in een deceptie. AS Roma verloor met (2-0) van Sampdoria, nadat ze afgelopen donderdag een pak slaag hebben gekregen in de met (6-2) verloren wedstrijd tegen Manchester United. Karsdorp kwam tegen Sampdoria in de 69’e minuut het veld in en kreeg een 6,5 via Sofascore. AS Roma heeft al vier wedstrijden op rij geen overwinning geboekt en staat inmiddels op plaats zeven met negen punten achter op plaats zes, Lazio Roma. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste spelen momenteel de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC. Bij het plaatsen van dit artikel is de wedstrijd al een kwartier bezig. Spanje Renato Tapia won vrijdag de thuiswedstrijd van Levante met (2-0). De middenvelder moest het veld helaas al verlaten in de 29’e minuut door een nog onbekende beenblessure. Tapia kreeg voor zijn korte bijdrage een 6,6. Rusland Tonny Vilhena verloor zaterdag de thuiswedstrijd van PFK Sotsji met (1-3). Vilhena speelt de laatste tijd als linksachter en maakt een goede indruk. De Oud-Feyenoorder won ongeveer 85% van zijn duels en kreeg een 7,2 via Sofascore. België Ruud Vormer speelde zondag de eerste wedstrijd van de kampioenschapsronde tegen RSC Anderlecht. De wedstrijd eindigde in een (2-2) gelijkspel, maar Vormer was wel weer van belang voor Club Brugge. Vormer gaf een assist, speelde 90 minuten en kreeg een 7,4 via Sofascore. Club Brugge staat ondanks het gelijke spel met zeven punten voor op de nummer twee, KRC Genk. Bulgarije Elvis Manu speelt dinsdag om 18.45 de eerste wedstrijd van de kampioenschapsronde van Bulgarije tegen Beroe.