Inspiratieloos Feyenoord verliest van hekkensluiter ADO Den Haag

Feyenoord heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. De ploeg van Dick Advocaat verloor zondagmiddag van hekkensluiter ADO Den Haag (3-2) en zag het gat naar nummer vier Vitesse daardoor oplopen naar vijf punten. Tot overmaat van ramp viel ook Bryan Linssen nog geblesseerd uit en pakte Jens Toornstra een rode kaart. Dat het zo’n rampzalige middag zou worden lag na de eerste minuten van het duel in het Cars Jeans Stadion niet in de lijn der verwachting. Róbert Bozeník beloonde het vertrouwen van Advocaat met een krachtige kopgoal in de derde minuut. ADO Den Haag had daarna slechts tien minuten nodig om de eerste competitietreffer van dit seizoen van de Slowaak weg te poetsen. In de dertiende minuut trok Jonas Arweiler de stand na balverlies van Feyenoord op het middenveld gelijk: 1-1. Nasser El Khayati dompelde Feyenoord daarna in rouw. De middenvelder benutte voor rust een strafschop en na een klein uur schoof hij de bal langs Justin Bijlow. Invaller Nicolai Jørgensen bracht Feyenoord met nog twintig minuten op de klok terug in de wedstrijd (3-2), maar een echt slotoffensief kwam er niet. Inspiratieloos tikte de ploeg naar het laatste fluitsignaal, met een tweede gele kaart voor Jens Toornstra als pijnlijke afsluiter. Na zijn eerste prent was al duidelijk dat Toornstra volgende week thuis tegen Ajax wegens een schorsing niet in actie mocht komen. Een grote aderlating voor Feyenoord, dat al niet kon beschikken over de geschorste Steven Berghuis. Achter de naam van Bryan Linssen kan een vraagteken. De aanvaller, zondagmiddag opgesteld als rechtsbuiten, viel al na een half uur uit. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan is de achterstand op nummer vier Vitesse opgelopen tot vijf punten. Na Ajax-thuis volgen nog duels met Heracles Almelo (uit) en RKC Waalwijk (thuis). De huidige vijfde plaats betekent aan het einde van de rit deelname aan de play-offs.