Perez: 'Hij speelde een a-typische wedstrijd voor hem'

Perez: 'Hij speelde een a-typische wedstrijd voor hem'

Feyenoord wist niet te winnen van Vitesse. Het gelijke spel was voornamelijk goed nieuws voor Vitesse, die twee punten voorsprong behoudt op Feyenoord. De ploeg van Dick Advocaat kwam belabberd voor de dag en leunde zichtbaar op een tegenvallende Berghuis. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad zag de wedstrijd en deed bij Voetbalpraat van ESPN zijn zegje: "Ze zijn zo afhankelijk van Berghuis in het creëren van kansen, alles moet van hem afkomen. En dat zie je aan hem."


Kenneth Perez zag dat Vitesse de betere partij was, maar vond Feyenoord niet kansloos. De Deen merkte ook op dat de aanvoerder van Feyenoord niet in de wedstrijd zat: "Hij speelde een a-typische wedstrijd voor hem. Want hij kreeg twee dotten van kansen die hij normaal wel maakt, zeker die met links." De rode kaart van Berghuis is voor Perez geen reden om hem niet te selecteren voor Oranje, mede omdat hij zich daar anders gedraagt. "Ik denk bij het Nederlands elftal niet. Omdat je daar ook als speler meer het gevoel hebt dat het goed komt. Zoals tegen Gibraltar dat het zo lang duurde voor ze scoorden."

Volgens Vincent Schildkamp zijn de fratsen van de aanvoerder voor Feyenoord niet per se slecht nieuws: "Misschien is dat ook wel de reden dat hij nog steeds bij Feyenoord zit." Voor het aankomende seizoen rijst de vraag wat er moet gaan gebeuren bij de Stadionclub. Volgens de geruchten zou Feyenoord het verblijf en eventueel contract van Berghuis willen verlengen. Gouka zegt daar over: "Slot is een keer aangeschoven bij hem, ze zijn in gesprekken over een extra jaar. Alleen de kans dat hij verlengt is sowieso klein en het geld is er ook niet."

Discussieer mee! 6 reacties

Gast338809336

Je plaatst een bericht als Gast338809336