Oud-Feyenoorders | Boëtius en St.Juste dwarsbomen kampioensfeest Bayern München

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag konden de supporters en spelers, sinds lange tijd, weer genieten van een thuiswedstrijd met publiek. Helaas konden de spelers, ondanks de steun van de supporters in het stadion, niet plek vier bemachtigen en eindigde de wedstrijd tegen Vitesse in een (0-0) gelijkspel. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor een overwinning konden zorgen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Newcastle United. De middenvelder begon zoals gewoonlijk in de basis, speelde 90 minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 98%. Ondanks dat Liverpool op voorsprong kwam, werd in de blessuretijd de gelijkmaker gescoord en eindigde de wedstrijd in (1-1). Wijnaldum kreeg een 7,0 via Sofascore. Aanstaande zondag staat een mooie wedstrijd voor Liverpool op de planning tegen Manchester United. Met nog vijf wedstrijden te gaan is een overwinning hard nodig voor de club van Wijnaldum, om nog kans te maken op deelname aan de Champions League. Terence Kongolo is nog steeds geblesseerd en kon dit weekend zijn ploeg niet in actie zien, doordat er geen wedstrijd werd gespeeld. Italië Stefan de Vrij speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. De centrale verdediger speelde 90 minuten en won ongeveer 85% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de Vrij een 7,4. Inter Milan is dit seizoen de meester in het behalen van nipte overwinningen en deed dat zondag wederom met een (1-0) zege. Inter Milan staat met elf punten voor op de nummer twee Atalanta en heeft nog vijf wedstrijden te spelen. Rick Karsdorp begon zondag in de uitwedstrijd tegen Cagliari wederom vanaf de bank. De rechtervleugelverdediger werd in de 59’e minuut het veld ingewisseld, maar kon helaas niet meer belangrijk zijn voor zijn ploeg AS Roma en verloor de wedstrijd uiteindelijk met (3-2). Karsdorp kreeg een 6,3 via Sofascore. AS Roma blijft door deze verloren wedstrijd op plaats zeven staan. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste wisten zaterdag het kampioensfeest van Bayern München uit te stellen. De Oud-Feyenoorders wonnen met (2-1). St.Juste begon in de basis en speelde weer 90 minuten. De verdediger won 90% van zijn duels en kreeg een 6,6 via Sofascore. Jean-Paul Boëtius begon vanaf de bank en werd er in de 68’e minuut ingewisseld. Via Sofascore kreeg Boëtius een 6,5. Met deze overwinning staat FSV Mainz inmiddels op plaats twaalf. Spanje Renato Tapia won zondag de thuiswedstrijd tegen Osasuna met (2-1). De Peruaan speelde weer 90 minuten en won 75% van zijn duels. Via sofascore kreeg de middenvelder een 7,0. Celta de Vigo staat inmiddels op plaats negen. Rusland Tonny Vilhena begon zondag, vanaf de linksachter positie, in de basis tegen Kazan. De middenvelder won ongeveer 80% van zijn duels en speelde 90 minuten. Vilhena kreeg een 7,6 via Sofascore en won de wedstrijd met (0-1). FK Krasnodar staat inmiddels op plaats tien. België Ruud Vormer had een weekend vrij en speelt aanstaande zondag de eerste kampioenschapsronde tegen Anderlecht. Bulgarije Elvis Manu speelt vanavond om 19.15 de uitwedstrijd tegen Botev Plovdiv.