Bijlow: 'Ik heb liever dat een teamgenoot het is omdat hij dan gescoord heeft'

Bijlow: 'Ik heb liever dat een teamgenoot het is omdat hij dan gescoord heeft'

Justin Bijlow moest in het 0-0 gelijkspel van Feyenoord tegen Vitesse een aantal keer goed optreden. Dit deed hij en daarmee werd hij ook 'Man of the Match'. "Dat is mooi, maar ik heb liever dat een teamgenoot het is omdat hij dan gescoord heeft", zegt hij bij ESPN.


De goede reddingen zorgden ervoor dat de Rotterdammers de nul hielden. "Wat ik altijd zeg, ik sta ervoor." Hij vond het niveau van zijn teamgenoten niet goed. Hij zag dat er veel strijd werd geleverd, maar kwalitatief was het niet goed genoeg.

Meerdere van de goede reddingen kwamen door het goede en wilde uitkomen van de keeper. Hans Kraaij Jr. vroeg naar aanleiding van de blessures in het verleden naar die manier van redden. "Na de wedstrijd in Utrecht heb ik gelijk met de keeperstrainer gekeken van 'wat doe ik verkeerd of wat had ik hier anders kunnen doen?'." De conclusie is dat hij misschien meer met zijn handen naar de bal moet komen en minder met zijn lichaam. Angstig wordt hij niet. 'Dat moet je ook niet hebben', aldus Bijlow.

Lees meer over:

Discussieer mee! 5 reacties

Gast8149954223

Je plaatst een bericht als Gast8149954223