Oranje blameert zich tegen Turkije in WK-kwalificatie

Het Nederlands Elftal heeft vanavond een nederlaag geleden tegen Turkije. In Istanboel werd het uiteindelijk 4-2. Ondanks dat er een comeback in de maak leek, was Burak Yilmaz de grote man aan Turkse zijde. Binnen het kwartier keek Oranje al tegen een achterstand aan, toen Turkije uit een counter raakschoot. Waar Nederland eerst een penalty claimde, was het Yilmaz die aan de andere kant de 1-0 binnen prikte. Diezelfde Yilmaz schoot in de eerste de 2-0 binnen vanaf de stip, toen Donyell Malen een overtreding beging. De tweede helft was amper onderweg toen Hakan Calhanoglu alle hoop weg leek te schieten. Na 33 seconden verschalkte hij Tim Krul met de 3-0. Toch leek een comeback in de maak. Binnen twee minuten scoorde Nederland via Davy Klaassen en Luuk de Jong zowel de 3-1 als de 3-2. Kort hierna werd Yilmaz de matchwinner toen hij uit een vrije trap de beslissende 4-2 maakte. Uiteindelijk werd ook nog de penalty van Memphis gestopt in de absolute slotfase. Het betekent een valse start in de WK-kwalificatie voor Oranje, dat later deze week speelt tegen Gibraltar. Opstelling Nederland Krul, Tete, De Ligt, Blind, Wijndal, De Roon, Wijnaldum. F. De Jong, Berghuis, Memphis, Malen. Opstelling Turkije Çakir; Çelik, Kabak, Söyüncü, Meras; Yokuslu; Karaman, Tufan, Çalhanoglu; Yilmaz, Yazici. Uitslag 4-2 15' | 1-0 | Burak Yilmaz 34' | 2-0 | Burak Yilmaz (pen.) 46' | 3-0 | Hakan Calhanoglu 75' | 3-1 | Davy Klaassen 76' | 3-2 | Luuk de Jong 81' | 4-2 | Burak Yilmaz