Avondklok vanaf 31 maart naar 22:00, geen verdere versoepelingen

Avondklok vanaf 31 maart naar 22:00, geen verdere versoepelingen

Demissionair minister-president Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hebben vandaag weer een persconferentie gegeven over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Er werd de afgelopen dagen bekeken of er eventueel versoepeld kon worden. Doordat de besmettingen nog altijd niet dalen zoals gehoopt, maar stijgen en de ziekenhuisopnames ook weer stijgen, is er volgens het kabinet op dit moment geen ruimte voor versoepelingen. De huidige lockdown is tevens verlengd tot en met dinsdag 20 april.


Het enige wat wel anders is, is het tijdstip van de avondklok. Vanaf 31 maart wordt de tijdstip van de avondklok verlaat naar 22:00, in plaats van 21:00. Dit in verband met de zomertijd, die in de nacht van 27 op 28 maart in werking treedt en handhaving problemen. Verder blijven de studenten van hogescholen voorlopig online les volgen. Ook de winkels mogen niet meer dan dat ze nu mogen en de horeca blijft voorlopig nog altijd dicht. Het huidige negatieve reisadvies wordt verlengd tot 15 mei. Mochten de besmettingen en opnames de komende weken verminderen, kan er eventueel eerder versoepeld worden dan dinsdag 20 april.

Dit betekent dat er voorlopig, ondanks de Fieldlab- experimenten bij NEC en Almere City, nog altijd geen duidelijkheid is over een eventuele terugkeer van supporters naar de stadions. Omdat het seizoen over minder dan anderhalve maand al voorbij is, is de kans dan ook vrij aannemelijk dat er geen supporters meer aanwezig zullen zijn in het restant van dit seizoen.

13 april volgt een nieuwe persconferentie.

Discussieer mee! 2 reacties