'Dát valt me ook wel echt tegen van Arnesen'

'Dát valt me ook wel echt tegen van Arnesen'

De hoge verwachtingen van Feyenoord dit seizoen zijn allerminst waar geworden. Met een mindere spelersgroep wist Dick Advocaat vorig seizoen alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en bij het stilleggen van de competitie dachten veel supporters nog aan een kampioenschap. Anderhalf jaar lijkt Feyenoord zich neer te moeten leggen bij een play-off plek om Europees voetbal.


In het programma Voetbalpraat op ESPN wordt met Leon ten Voorde, Freek Jansen en Kenneth Perez onder andere Feyenoord besproken. Ten Voorde, journalist voor Tubantia zag dat met name Berghuis een negatieve hoofdrol speelde. " Ik zat naar Berghuis te kijken, dat is een international hè. Die levert daags voor een interland een totale mentale wanprestatie." De journalist wilde niet spreken van sabotage, maar "Het werd wel duidelijk, het is jij(Berghuis) tegen de staf." Freek Jansen zag dat de spanning tussen de staf en de spelers overduidelijk was: "Als Advocaat zou zeggen wat hij denkt, dan houdt hij niks over van die spelersgroep."

Presentator Vincent Schildkamp vraagt zich hardop af waarom Advocaat Berghuis nooit wisselt. Perez meent dat Berghuis samen met Sinisterra de enige Feyenoorders zijn die nog over kwaliteit beschikken. Wel vindt de Deen het opmerkelijk dat Feyenoord na anderhalf jaar Advocaat geen druk kan zetten: "Het lijkt wel alsof ze helemaal niet weten, hoe je druk zet. En dat is best aan te leren." Freek Jansen trekt daarin een pijnlijke conclusie: "Er is in vier maanden niks beter geworden. Ze hebben geen doordeweeks programma, dus ze hebben tijd om te trainen. Tegen het rechterrijtje van de eredivisie moet je toch gewoon druk kunnen zetten?"

Feyenoord bracht afgelopen week een filmpje naar buiten waarin Mark Koevermans aan geeft dat Feyenoord zich in zwaar weer bevindt. Perez denkt daarom dat dit Berghuis' laatste seizoen is bij Feyenoord: "Hij verdient twee miljoen. Ik denk dat dat financieel gezien al een heel goede zet is. Feyenoord heeft een resetknop nodig. Arnesen is al geholpen door die verkeerd verzonden e-mail." De Deense middenvelder denkt dat Feyenoord van onderaf moet beginnen. Ook als dat betekent dat de club twee jaar in de middenmoot speelt. "Het is wel echt pijn lijden voor de Feyenoord supporters. Natuurlijk was er een potje voor maar voor de beeldvorming is Pratto dan zo'n onhandige zet geweest. Ik neem aan dat ze in de winterstop problemen zouden krijgen economisch. Dan weet je toch dat als je al drie spitsen hebt dat dit niet zo'n handige zet is. Ook als je twee maanden later supporters om geld terug moet vragen." Freek Jansen haakt daar op in: "Dát valt me ook wel echt tegen van Arnesen."

Discussieer mee! 23 reacties

Gast4076258976

Je plaatst een bericht als Gast4076258976