FR-Huurlingen | Johnston scoort eerste goal in betaald voetbal

Vanwege het stilleggen van de Onder 21 competitie komen veel spelers niet aan voetballen toe. Vanwege het gebrek aan speeltijd en het stagneren van de ontwikkeling van veel jeugdspelers, zijn veel spelers van het elftal O21 verhuurd. Wekelijks zal er in deze rubriek een blik worden geworpen op de jeugdspelers. We houden hun verrichtingen tijdens de huurperiode bij en zullen korte verslagen doen. De man van de week is George Johnston. Vanwege de vele Feyenoorders die verhuurd zijn, gaan we Iedere dinsdag om 18:15 uur terugblikken op het afgelopen weekend met de rubriek FR-Huurlingen. George Johnston (verhuurd aan Wigan Athletic) Wigan Athletic – MK Dons 3-0 De verdediger startte voor het eerst sinds een tijdje weer eens in de basiself van ‘The Latics’. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Hij wist met een beheerste kopbal zijn eerste goal in het profvoetbal te maken. Hiermee hielp hij zijn team in strijd tegen degradatie. De Schot kwam twee jaar geleden over van de jeugd van Liverpool. Hij was op aanraden van Steven Gerrard naar Feyenoord gekomen, die met Dirk Kuyt had gesproken over de jonge Schot, toen aanvoerder van het oudste elftal uit de Liverpool jeugd. De Schot speelde nog niet veel bij Feyenoord, hij maakte dit jaar wel zijn debuut in de hoofdmacht tegen PEC Zwolle. Dylan Vente (verhuurd aan Roda JC) FC Volendam – Roda JC 3-4 De jonge spits speelde met Roda JC tegen het FC Volendam van Francesco Antonucci. Het leek erop dat het team van Vente aan het kortste eind zou trekken. Ze stonden 2-0 achter, maar dankzij een mooie comeback kwamen de club uit Kerkrade terug. Vente trok de stand na rust gelijk door een vrije trap te verlengen en achter de keeper te werken. Francesco Antonucci (verhuurd aan FC Volendam) FC Volendam - Roda JC 3-4 Francesco Antonucci begon in de basis tegen Roda JC. De Belg gaf een wonderschone assist op spits Mulattieri, maar dat was niet genoeg voor de overwinning, die hij aan het Roda JC van Dylan Vente moest laten. Antonucci speelde 90 minuten. Ramon Hendriks (verhuurd aan NAC Breda) Jong AZ – NAC Breda 2-3 De centrale verdediger speelde niet zijn sterkste wedstrijd in dienst van de Bredase club. NAC won de wedstrijd van Jong AZ, maar de thuisclub wist twee doelpunten te maken, door naar eigen zeggen, ‘twee domme fouten’. Voor de rest maakt Hendriks dit seizoen een prima indruk. [i]Marouan Azarkan speelde niet tegen Jong AZ. De jonge vleugelaanvaller bleef 90 minuten aan de kant.[/i] [i]Sondre Skogen speelde niet voor Excelsior in de wedstrijd tegen Almere City[/i]. Naoufal Bannis (gehuurd aan FC Dordrecht) Jong PSV - FC Dordrecht 0-1 Bannis speelde de gehele wedstrijd. Hij miste een grote kans, maar hij gaf ook een assist op Musaba. Bernardo Silva (gehuurd aan FC Dordrecht) Jong PSV - FC Dordrecht 0-1 De Portugees stond in de basis en speelde de gehele wedstrijd. De middenvelder werd opgesteld als centrale verdediger en gaf de voorassist bij de goal van Musaba. [i]Johnsen is nog steeds geblesseerd en zat niet bij de selectie [/i] Sven van Beek en Ian Smeulers (beide verhuurd aan Willem II) FC Twente – Willem II 1-1 Sven van Beek speelde de gehele wedstrijd. De Tricolores haalde een prima resultaat door een punt mee te nemen in Enschede. Ian Smeulers speelde niet. Wouter Burger (verhuurd aan Sparta Rotterdam) FC Emmen – Sparta Rotterdam 1-1 Burger speelde 69 minuten in de wedstrijd tegen FC Emmen. Het was een eerste basisplaats, nadat hij een paar keer was ingevallen. Sparta kreeg op het laatst een penalty tegen waardoor het de overwinning alsnog uit handen gaf. Burger speelde vandaag met Sparta tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers wonnen met 0-1 in Venlo door een eigen goal. De middenvelder startte in de basis en speelde 66 minuten. Luciano Narsingh (verhuurd aan FC Twente) FC Twente – Willem II 1-1 De rappe buitenspeler speelde 86 minuten. Narsingh was belangrijk bij het Enschedese doelpunt. Hij gaf de assist waaruit Jesse Bosch kon scoren. Jordy Wehrmann (verhuurd aan FC Luzern) FC Luzern – ST. Gallen 4-2 Wehrmann is inmiddels een vaste kracht geworden bij FC Luzern. De Zwitsers, die een koopoptie hebben op de Nederlandse middenvelder, wonnen met 4-2 van St. Gallen en zijn inmiddels verder opgeklommen in de Zwitserse competitie. De middenvelder speelde 45 minuten en kreeg in deze minuten een gele kaart. Eerder deze week speelde hij 84 minuten tegen Zürich. Liam Kelly (verhuurd aan Oxford United) Oxford United – Charlton Athletic 0-0 De middenvelder speelde 77 minuten. De wedstrijd tegen Charlton eindigde in 0-0.