'Dit is echt goed mis als Feyenoord geen spelers verkoopt'

'Dit is echt goed mis als Feyenoord geen spelers verkoopt'

Donkere wolken pakken zich samen boven Feyenoord. De directie heeft de spelersgroep medegedeeld dat er loonoffers moeten komen. Naar verluidt komt de club binnenkort met het verzoek om af te zien van compensatie voor seizoenkaarten. De prestaties nemen zienderogen af. In de NOS Voetbalpodcast wordt de huidige situatie bij Feyenoord besproken.


Volgens de heren is er bij Feyenoord een broeierige sfeer aan het ontstaan. De selectie heeft eerder al aan Advocaat aangegeven niet gediend te zijn van het constante afkraken van de kwaliteit van zijn selectie. Daarnaast lijkt er een ingewikkelde relatie te zijn tussen Advocaat en Berghuis. Laatstgenoemde kostte zijn team de volgende bekerronde : "Leert hij het dan nooit", verzucht Arno Vermeulen. Jeroen Elshoff sluit zich daar bij aan: "Dit zit in zo'n gast, maar ik denk dat het komt uit een soort verantwoordelijkheid dat hij voelt op zijn schouders. Ik denk dat Berghuis met dat gif in een goed draaiend elftal lekker kan voetballen. En niet als het tegenzit het gevoel moet hebben, nu moet het van mij komen. Zolang hij bij het problematische Feyenoord zit, zal hij dit vaker meemaken." Of de rechtsbuiten mee zou moeten naar het EK zijn de verslaggevers verdeeld. "Zo'n goed seizoen speelt hij toch niet? Dertien doelpunten, waarvan acht penalty's".

De financiële situatie bij Feyenoord wordt steeds nijpender, weet Arman Avsaroglu. De clubwatcher van de NOS weet dat de Rotterdammers het water aan de lippen staat: "Dit is echt goed mis als Feyenoord geen spelers verkoopt in de zomer dan heeft het een serieus probleem en is het de volgende club die aanklopt bij de overheid voor steun." Volgens Arno Vermeulen weegt ook de beslissing voor of tegen een nieuw stadion nog boven het hoofd. Een situatie die volgens Avsaroglu tot een bijzondere situatie kan leiden: "Straks zeggen de echte fans, die een grote mond hebben. Jongens het is goed, wij kopen een seizoenkaart en zien af van restitutie op de voorwaarde dat de stekker uit Feyenoord-city gaat."

Dan wordt nog het wisselbeleid van Advocaat aan de kaak gesteld. Tegen Heerenveen wisselde de coach tegen alle verwachting in niet verdedigend toen het met tien man kwam te staan. Daarnaast bleven ondanks het naderende puntverlies in Enschede maar liefst drie spitsen op de bank zitten 90 minuten lang. "Het is nog 20 minuten en 2-2, zelfs dan kom je er niet in. Het is toch ongelofelijk dat Jorgensen gewoon geen speeltijd krijgt!" Volgens Elshoff worden het lastige maanden voor Advocaat: "Het seizoen sleept zich naar einde voort, maar hij moet die spelers ook nog maar mee zien te krijgen." Vermeulen vindt het wel erg vreemd dat Advocaat per se een extra spits heeft geëist om vervolgens alle drie zijn spitsen 90 minuten op de bank te laten plaatsnemen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast9279942142

Je plaatst een bericht als Gast9279942142