FR-Huurlingen | Bannis helpt FC Dordrecht langs Jong Ajax

FR-Huurlingen | Bannis helpt FC Dordrecht langs Jong Ajax Vanwege het stilleggen van de Onder 21 competitie komen veel spelers niet aan voetballen toe. Vanwege het gebrek aan speeltijd en het stagneren van de ontwikkeling van veel jeugdspelers, zijn veel spelers van het elftal O21 verhuurd. Wekelijks zal er in deze rubriek een blik worden geworpen op de jeugdspelers. We houden hun verrichtingen tijdens de huurperiode bij en zullen korte verslagen doen. Iedere week zal er een uitblinker gekozen worden die extra in de belangstelling staat. De uitblinker van deze week is Naoufal Bannis. Hij maakte vanaf de stip de 1-1 in de wedstrijd tegen Jong Ajax. De jonge spits is verhuurd aan FC Dordrecht. Vanwege de vele Feyenoorders die verhuurd zijn, gaan we Iedere dinsdag om 18:15 uur terugblikken op het afgelopen weekend met de rubriek FR-Huurlingen. Naoufal Bannis (90 minuten, Jong Ajax – FC Dordrecht, einduitslag 1-2, verhuurd aan FC Dordrecht) Bannis speelde in de wedstrijd tegen Jong Ajax de gehele wedstrijd. De jonge aanvaller was belangrijk door allereerst een penalty uit te lokken, om hem vervolgens zelf binnen te schieten. Bannis heeft zijn debuut voor Feyenoord al gemaakt en was zelfs een tijdje tweede spits achter Jørgensen. De spits was dit seizoen belangrijk door de winnende goal in de uitwedstrijd tegen FC Emmen te maken. Echter kwam hij niet in de plannen voor van Advocaat en werd Bannis verhuurd aan FC Dordrecht. In Dordrecht moet Bannis meer ervaring op gaan doen, zodat hij volgend jaar wellicht weer aan kan sluiten bij het eerste elftal van Feyenoord [i]Bernardo Silva en Mikael Johnsen zijn allebei ook verhuurd aan FC Dordrecht, maar zaten beiden niet bij de selectie.[/i] Dylan Vente (61 minuten, Excelsior – Roda JC, einduitslag 0-2 verhuurd aan Roda JC) Ook Vente scoorde zijn eerste goal voor zijn team. Hij was belangrijk in de wedstrijd tegen Excelsior en maakte de 0-2. De speler met de beroemde achternaam scoorde met zijn vierde balaanraking in het duel. Sondre Skogen (Niet gespeeld, Excelsior – Roda JC en Excelsior – Vitesse, verhuurd aan Excelsior) Sondre Skogen speelde niet voor Excelsior. De Noor kwam nog niet in actie voor de Kralingers. Excelsior verloor beide wedstrijden. Met 0-1 van Vitesse en met 0-2 van Roda JC. Sven van Beek (66 minuten, Feyenoord – Willem II, einduitslag 5-0, verhuurd aan Willem II) De door Feyenoord opgeleide verdediger speelde jaren in het eerste elftal van Feyenoord, maar door blessures speelde hij nooit erg vaak of een lange tijd achtereenvolgend. Van Beek maakte zondag zijn rentree tégen Feyenoord, de club waar hij in de jeugd speelde. Van Beek speelde verdienstelijk, maar wist zijn team niet van een nederlaag af te houden. Het werd 5-0 voor Feyenoord. Ian Smeulers (16 minuten, Feyenoord – Willem II, einduitslag 5-0, verhuurd aan Willem II) Smeulers speelt al een tijdje in de jeugd van Feyenoord en hing lang tegen het eerste elftal aan. Hij maakte zijn debuut voor Feyenoord tegen FC Twente, maar verder kwam het niet. Door gebrek aan speeltijd speelt hij nu voor Willem II. Hij viel in, maar viel niet echt op. Luciano Narsingh (87 minuten, Vitesse – FC Twente, einduitslag 0-2, verhuurd aan FC Twente) Narsingh speelde een goede wedstrijd tegen Vitesse. De Tukkers behaalden een mooie overwinning in het grootste voetbaltheater van Nederland. Narsingh gaf de assist op Menig, die de 0-1 maakte. Uiteindelijk werd het 0-2. Wouter Burger (31 minuten, Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard, einduitslag 1-2, verhuurd aan Sparta Rotterdam) Burger viel in na 59 minuten. Helaas wist de Feyenoorder het verschil niet te maken. Sparta ging op het eigen Kasteel onderuit tegen Fortuna Sittard met 1-2. Ramon Hendriks (90 minuten, NAC Breda – FC Eindhoven, einduitslag 2-1, verhuurd aan NAC Breda) De jonge Feyenoorder maakt indruk in het centrum van NAC. De aanvoerder van het O-21 elftal wist zich in no-time in het elftal te spelen en is niet meer weg te denken uit de basiself van NAC. Hij won met NAC met 2-1 van FC Eindhoven [i]Franco Antonucci kwam niet in actie met FC Volendam. Het duel tegen Almere City ging niet door omdat het veld in Almere niet speelklaar was.[/i] Marouan Azarkan (18 minuten, NAC Breda – FC Eindhoven, einduitslag 2-1, verhuurd aan NAC Breda) De snelle en geliefde buitenspeler maakte zijn debuut voor NAC Breda. Hij speelde 18 minuten en wist met NAC met 2-1 te winnen van FC Eindhoven. Jordy Wehrmann (58 minuten, FC Luzern – FC Vaduz, einduitslag 4-0, verhuurd aan FC Luzern) De aan FC Luzern verhuurde Wehrmann startte in de basis tegen FC Vaduz. Zijn team wist met te winnen. Het was de eerste wedstrijd van de Feyenoorder in het shirt van FC Luzern in de basis. Eerder viel hij al een keer in, in de wedstrijd tegen Lugano. Liam Kelly (32 minuten, Oxford United – Wigan Athletic, einduitslag 2-1, verhuurd aan Oxford United) Kelly kwam na 68 minuten in het veld. Zijn team stond toen nog met 0-1 achter, maar met Kelly in het veld wist Oxford United het spel om te draaien en met 2-1 te winnen. George Johnston 86 minuten, Oxford United – Wigan Athletic, einduitslag 2-1, verhuurd aan Wigan Athletic) Johnston heeft zich in de basis van Wigan geknokt. Het team kreeg veel tegendoelpunten en daardoor kreeg Johnston een kans. Na een aantal goede wedstrijden kreeg hij er dit keer twee tegen. The Latics stonden eerst nog met 0-1 voor, maar Oxford draaide het om.