'De gouden driehoek kwam weer op gang'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft na een moeizame eerste helft de wedstrijd tegen Willem II met 5-0 gewonnen. Vlak voor rust scoorde Jens Toornstra uit het niets de 1-0 en in het begin van de tweede helft werd er afstand genomen van de Tilburgers. Bij Rijnmond wordt met Rob Baan teruggeblikt op de wedstrijd. Baan krijgt de vraag hoe het kwam waarom Feyenoord de tweede helft totaal naar zich toe heeft getrokken. 'Ik denk toch het geluk van de goal vlak voor rust', zegt hij. Baan vervolgt: 'Er stond opeens een elftal dat wilde winnen.' Hij is onder de indruk van Bryan Linssen. 'De gouden driehoek kwam weer op gang', zegt hij. Tot die driehoek behoren volgens hem Steven Berghuis, Jens Toornstra en Linssen. De laatstgenoemde wordt volgens Baan door veel mensen onderschat. Hij ziet een speler die veel doet voor het elftal en nu ook nog aan het scoren is. Baan heeft een tip voor Mark Diemers. Hij vindt dat hij meer over de spits heen moet gaan. 'Dan moeten de verdedigers kiezen.' Nicolai Jørgensen viel rond de tachtigste minuut in en miste in de slotminuten nog een grote kans voor de 6-0. Het was volgens Baan goed geweest voor zijn zelfvertrouwen als hij minder pech had en de bal erin kreeg. 'The story of his life', zegt Baan. Ook Róbert Boženík viel in. De Slowaak maakte voor het eerst in lange tijd weer minuten. Lucas Pratto bleef de gehele wedstrijd op de bank. Baan vindt dat hij inmiddels bestempeld mag worden als een miskoop.