Fer: 'We moeten laten zien wie de club uit Rotterdam is'

Bron: Feyenoord.nl
De Rotterdamse derby die zondagmiddag op het programma stond in de Eredivisie is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Feyenoord. Lutsharel Geertruida en Nicolai Jørgensen waren de doelpuntenmakers. Leroy Fer speelde de gehele wedstrijd. Dat was de eerste keer nadat hij de vorige wedstrijd tegen Sparta geblesseerd raakte. 'Deze wedstrijden zijn altijd wat extra's', zegt Fer tegenover FeyenoordTV. In de jeugd waren de wedstrijden ook altijd belangrijk volgens de middenvelder. 'We moeten laten zien wie de club uit Rotterdam is', zegt hij. Feyenoord heeft volgens Fer goed verdedigd en weinig weggegeven. Bij vlagen zijn er goede kansen geweest, maar deze werden vaak niet benut. Nicolai Jørgensen benutte zijn kans wel. 'Nicolai is iemand die heel hard werkt op de training', zegt Fer. Hij vervolgt: 'Om zo in te vallen en belangrijk voor ons te zijn is extra lekker voor hem en ons al team.' Na de rust hield Feyenoord hetzelfde strijdplan aan en zag Fer de Spartanen opportunistischer worden. Hij vond Feyenoord verdedigend goed staan en zag dat zijn ploeg en er op de counter uit kon komen. Hij vond het een zware wedstrijd op kunstgras maar voelde zich wel goed na weer eens 90 minuten te spelen.