'Feyenoord speelt voetbal van dertig jaar geleden'

Bij Studio Voetbal van de NOS is kort teruggeblikt op de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord, die door de Arnhemmers met 1-0 werd gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ousamma Darfalou in de 40e minuut, na een verdedigingsfout van Feyenoord-verdediger Marcos Senesi. Aan de ongeslagen reeks (26 wedstrijden) van Feyenoord in de Eredivisie is door deze nederlaag een eind gekomen. Naast FK Sarajevo (Bosnië Herzegovina) was Feyenoord de enige club in Europa die in 2020 nog niet had verloren (in competitie verband). Tot vandaag, in Arnhem. Pierre van Hooijdonk is van mening dat Feyenoord nu afgehaakt is voor de titelrace. 'Ja, dat denk ik wel. Vooral met het wegvallen van Berghuis. Terwijl ze vandaag niet eens slecht hebben gespeeld, met name in de tweede helft. Ze hebben wel slechtere wedstrijden gespeeld.' Volgens Rafael van der Vaart heeft Dick Advocaat zelf ook het gevoel dat hij het maximale uit zijn team heeft gehaald. 'Zoals Marco (van Basten) dat zei bij Rondo - Als ik naar Feyenoord kijk dan lijkt het alsof het voetbal van dertig jaar geleden is. Dát is Feyenoord.' Van Hooijdonk is het deels mee eens met Van der Vaart. 'Met wat er bij Feyenoord nu staat, heeft Advocaat het uitstekend gedaan. Wat wél is, als je als Feyenoord zo lang ongeslagen bent, dan hoop je dat ze ergens een ontwikkeling door zouden maken en beter zouden gaan voetballen, maar dat is dus niet het geval.' Van der Vaart geeft aan dat hij een ontzettend grote fan is van Advocaat, maar dat hij vreest dat Feyenoord nu in een vrije val terecht komt. 'De vrije val is ingezet. Daar ben ik bang voor.'