Huiberts over de 'Slot-soap': 'Voor ons was het niet een hele moeilijke beslissing'

Huiberts over de 'Slot-soap': 'Voor ons was het niet een hele moeilijke beslissing'

Eén dag nadat Feyenoord Transfermarkt bekend maakte dat Arne Slot in verregaande onderhandeling is met Feyenoord, heeft AZ de trainer per direct ontslagen. De club uit Alkmaar wil een hoofdtrainer die 100% gefocust zou zijn op AZ en dat zou Slot in de ogen van de Alkmaarse directie niet meer zijn.


Voorafgaand de wedstrijd AZ - FC Groningen sprak FOX Sports met Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, over de beslissing en dat zij het nieuws via de media te horen kregen in plaats van via Slot zelf. "Bewust een dag hiermee gewacht. We hebben eerst goed nagedacht; 'wat doen we hiermee?' Toen hebben we besloten dat we de dag daarna in ieder geval face to face met elkaar gaan zitten", reageert Huiberts in gesprek met FOX Sports. Arne Slot zou in dat gesprek inderdaad toegegeven hebben dat hij gesproken heeft met Feyenoord.

Hij vervolgt: "Wij (Robert Eenhoorn en hijzelf) waren inderdaad vrij snel erover eens dat dit geen basis is om met elkaar verder te gaan", verklaart Huiberts de beslissing. Echter is de reden dat Slot de directie niet op de hoogte hield van de gesprekken niet de enige reden dat Slot op straat is gezet. "Wij willen ook een trainer die de 100% focus op AZ heeft. Het seizoen is pas net begonnen en je wil dat het het hele seizoen over AZ blijft gaan. Je wil niet dat Slot wekelijks gevraagd wordt naar de situatie met Feyenoord. Dus voor ons was het niet een hele moeilijke beslissing."

Als het geen Feyenoord was geweest, maar bijvoorbeeld een Manchester United of NAC Breda, had het volgens Huiberts wel anders geweest. "Ja tuurlijk, dat was zeker anders. Feyenoord is uiteindelijk een directe concurrent in de competitie. Daar moeten we nog tegen spelen en willen we van winnen. We willen ook boven Feyenoord eindigen. Dus dat lijkt me niet raar, als het een buitenlandse club geweest zou zijn dat dat anders was geweest", sluit Huiberts af. Hij voegt nog wel toe dat hij het in deze situatie natuurlijk ook van de persoon zelf had willen horen, in plaats van via de media.

Lees meer over:

Discussieer mee! 23 reacties

Gast8816562797

Je plaatst een bericht als Gast8816562797