'Een hoop pech kwam er weer bij kijken'

Feyenoord had gisteren de kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Het zou moeten winnen van Dinamo Zagreb, en was vervolgens afhankelijk van de wedstrijd tussen CSKA Moskou en Wolfsberger AC. Feyenoord wist echter niet te winnen. In De Kuip werd het 0-2 voor de ploeg uit Kroatië. De Rotterdammers hebben overwinning in de Europa League echter nog in eigen hand. Volgende week moet het dan winnen van Wolfsberger AC. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op het het verlies van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb. We blikken met Jeroen en Oscar, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op de wedstrijd en de mogelijkheden van Feyenoord. Jeroen zag dat er ook gisteren weer twee spelers geblesseerd uit vielen. Dit keer waren het Bryan Linssen en Uroš Spajić. 'We hebben een goede basiself, maar als er enkelen wegvallen zijn we stukken minder. In de eredivisie kom je daar nog vaak mee weg, maar in de Europa League straffen ze het af', aldus Jeroen. Ook Oscar deelt deze mening. 'Het tempo in het spel moet echt omhoog, maar de spelers lijken toe te zijn aan rust. Spelers raken vaak en snel geblesseerd. Van de nieuwkomers bij de club begrijp ik dit wel. Ze hebben bij hun eigen club niet veel gespeeld en moeten hier opeens aan de bak. Fer bijvoorbeeld. Maar van de spelers die al wat jaren hier spelen vraag ik me toch af hoe ze trainen en welke coaches ze om zich heen hebben. Door dit ‘niet fit probleem’ merk je dat Feyenoord opnieuw niet een goede wedstrijd en resultaat kan neerzetten.' Feyenoord kwam laat in de eerste helft ongelukkig op een 0-1 achterstand. 'We zaten er best goed in en gaven niet veel weg', doelt Jeroen op het eerste deel van de eerste helft. 'Het verdedigende duo was weer erg goed. Spajić begint steeds beter te worden en Senesi spreekt voor zich. Helaas moest Spajić eruit en daar begon de ellende. Een onterechte penalty en de blessure van Spajić brachten ons op achterstand. Een hoop pech kwam er weer bij kijken.' Het late doelpunt in de eerste helft leek hard aangekomen. In de tweede helft konden de Rotterdammers geen vuist maken. 'De tweede helft leken ze er niet meer in te geloven en dat neem ik met name Berghuis erg kwalijk', zegt Jeroen. 'De tweede goal vind ik ook discutabel, hoewel het geen buitenspel was werd er toch gefloten en de scheids ging bij de grens vragen wat er aan de hand was. Op zich prima, maar bij onze momenten in deze en in de wedstrijd tegen Wolfsberger heeft er nooit iemand gekeken of overlegd. Dus dat is gek.' Volgende week donderdag kunnen de Rotterdammers in Oostenrijk tegen Wolfsberger AC de klus alsnog klaren. Jeroen heeft daar vertrouwen in, en refereert nog aan het feit dat Dinamo Zagreb geen makkelijke tegenstander was. 'Vergeet niet dat Zagreb nul tegengoals had en gewoon een sterk team heeft. Kop omhoog en op naar volgende week, op naar overwintering!'