'In Nederland kan hij wennen aan Europa en het voetbal dat daar gespeeld wordt'

'In Nederland kan hij wennen aan Europa en het voetbal dat daar gespeeld wordt'

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, vindt de Eredivisie een uitstekende plek om international van een land te worden. Via de top van de Eredivisie worden er steeds vaker internationals afgeleverd.


Arnesen ziet dat je niet alleen in de grote voetballanden hoeft te spelen om international te worden. ‘Spelers kunnen sneller meer verdienen in andere competities, maar in Nederland is de kans op speelminuten groter en je kunt hier net zo goed international worden', zegt Arnesen in gesprek met De Volkskrant. Vooral het type voetbal wat in Nederland wordt gespeeld valt in de smaak bij veel bondscoaches.

Een van de spelers van Feyenoord die mogelijk snel international zal zijn is Marcos Senesi. De verdediger ontwikkelt zich snel en werd al eens opgenomen in de voorlopige selectie van Argentinië. Ook zaakwaarnemer Henk Timmer ziet dat. 'In Nederland kan hij wennen aan Europa en het voetbal dat daar gespeeld wordt. In de topcompetities staan er vijf anderen voor je klaar als je even minder presteert. De Nederlandse topclubs hebben ook gewoon een goede naam in Zuid-Amerika.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 4 reacties

Gast2106499789

Je plaatst een bericht als Gast2106499789