'Nu ja zeggen tegen Hiddink zou een zwaktebod zijn als ‘ie échte sportieve ambities heeft'

'Nu ja zeggen tegen Hiddink zou een zwaktebod zijn als ‘ie échte sportieve ambities heeft'

Jeremy de Nooijer maakte onlangs bekend dat Lutsharel Geertruida op het lijstje van Guus Hiddink staat voor het nationale elftal van Curaçao. De 20-jarige verdediger van Feyenoord komt vaak uit voor Jong Oranje. Ook oud-PSV spits Jürgen Locadia zou op het lijstje van Hiddink staan.


De redactie van FR-Fans.nl was benieuwd naar jullie mening. We vroegen jullie of het een logische keus zou zijn als Geertruida zou kiezen voor Curaçao. Het meerendeel (862 stemmers, 58.3%) van de 1480 stemmen zou het geen logische keus vinden. 618 mensen (41,8%) zouden de keus wel snappen.

Bottenboer: "Zou niet slim zijn van Geertruida.... Ik denk dat hij zich door kan ontwikkelen tot speler van het Nederlands Elftal. Kwestie van hard werken en geduld hebben. Nu ja zeggen tegen Hiddink zou een zwaktebod zijn als ‘ie échte sportieve ambities heeft."

Gast4100202075:"Ik zeg doen. Het Nederlandse elftal wordt gewoon lastig, laten we eerlijk zijn. En dan voor je vaderland uit te komen waar hij zich makkelijk mee kan meten met het niveau daar, zeker doen."

Gast7778686575:"Puur kijkend naar de potentie van Oranje tov Curaçao om eindtoernooien mee te kunnen maken, zou ik zeggen dat het te vroeg is. Tenzij Curaçao de eerste keuze gaat worden van een heleboel andere spelers. Dan zou het voor de carrières van de spelers wel een logische keuze zijn. Er zijn immers voldoende spelers met hun achtergrond daar om realistisch gezien een heel goed team op te kunnen zetten om eindtoernooien te halen. Voor nu denk ik dat Oranje nog haalbaar kan zijn, afhankelijk van zijn groei, en dat je daar voor moet gaan. 20 jaar is eigenlijk te jong om die keuze te maken. De nieuwe regels maken volgens mij nog wel een overstap mogelijk, maar ik denk als je dat wilt, je echt nog meer kwaliteiten moet hebben om de wil vanuit de KNVB te krijgen."

Paolo81: "Ik zou nog even wachten met het maken van die keuze. Hij is nog jong en er kan nog veel veranderen...later bij Curacao aansluiten kan altijd nog."

Discussieer mee! 22 reacties

Gast778510945

Je plaatst een bericht als Gast778510945