DE TEGENSTANDER | Fortuna op zoek naar geluk in Turkse chaos

DE TEGENSTANDER | Fortuna op zoek naar geluk in Turkse chaos

Feyenoord speelt op zondag 22 november om 14:30 tegen Fortuna Sittard, uit in Limburg. Voor Feyenoord een mogelijkheid om twee goede resultaten, om te zetten in een goede serie. In het Fortuna Sittard Stadion is Dennis Higler de scheidsrechter. De VAR deze middag is de 24-jarige Stan Teuben.


Historie
Feyenoord speelde 47 keer eerder tegen Fortuna Sittard en won daarvan 28 keer. In Sittard speelden de teams 23 wedstrijden waarvan Feyenoord er 11 won. In het voorgaande seizoen speelde Feyenoord maar liefst drie keer tegen Fortuna en won het twee keer. De wedstrijd waar Jaap Stam nog geregeld van wakker schrikt is de 4-2 nederlaag in Sittard vorig jaar. De laatste editie van Feyenoord Fortuna werd 2-1 in de Kuip, Mark Diemers scoorde destijds voor Fortuna. De middenvelder wist in de laatste uitwedstrijd van Feyenoord, tegen Emmen, zijn eerste doelpunt te maken. In de historie van ontmoetingen blijkt dat 0-4 de grootste uitoverwinning van Feyenoord was in Sittard. Fortuna Sittard, Roda JC, VVV Venlo en MVV Maastricht zijn al jaren onderwerp van discussie. De vier clubs zijn in het verleden meermaals gelinkt aan een potentieel FC Limburg. Toch verstommen deze plannen vaak even snel als ze opkomen.

Actueel
Het is een regelrechte chaos in Sittard. Geheel onverwachts en tegen de wil van de spelersgroep in werd Kevin Hofland ontslagen. Fortuna staat met drie punten onderaan in de eredivisie, maar verloor louter van sterkere tegenstanders. Binnen de spelersgroep was men juist tevreden over het functioneren van Hofland. De club is sinds de overname door de Turkse Isitan Gün in 2016 met een vreemdelingen legioen terug de eredivisie in geschoten en wil een stabiele eredivisieclub worden. Toch wist Fortuna in vier jaar tijd zes hoofdtrainers te verslijten. Bij het ontslag van Hofland bleek maar eens te meer dat Gün alles bij de club bepaalt. De defensieve kwetsbaarheid wordt vooral veroorzaakt door het transferbeleid van de club. Deze is er op toegespitst dat aanvallend ingestelde spelers meer winst opleveren. Het is dan ook niet vreemd dat Fortuna na VVV de meest gepasseerde verdediging van de eredivisie heeft. Fortuna Sittard wist net als FC Emmen dit seizoen nog niet te winnen. Hoogstwaarschijnlijk zal Sjors Ultee de honneurs als hoofdcoach waarnemen. De Technisch Directeur, die voornamelijk genegeerd wordt als het gaat om transfers door eigenaar Gün, vervulde deze rol als stroman in het seizoen 2019-2020. Gün zegt met enkele grote namen bezig te zijn als trainer en stelde zelfs bijna rond te zijn kort na het ontslag van Hofland. Deze uitspraak werd kort daarna alweer ingetrokken. Kortom, never a dull moment in Sittard.

Wapens tegenstander
Fortuna ontsloeg zoals gezegd trainer Kevin Hofland. De voormalig Feyenoorder kreeg volgens eigenaar Gun niet voldoende potentie uit het elftal. Aanvallend is de potentie er zeker. Met elf goals scoorde Fortuna vaker dan bijvoorbeeld nummer zeven FC Groningen. Zian Flemming, Sebastian Polter en Emil Hansson scoorden elk twee keer. Topscorer bij Fortuna is echter George Cox, de linksback heeft inmiddels 3 goals achter zijn naam. Net als op bestuurlijk niveau is de veldbezetting van Fortuna een chaos. De club uit Sittard speelde al in vier verschillende tactieken variërend van 5-3-2 tot 4-3-3 en 4-3-1-2. Daarnaast werd eerste keeper Koselev gedegradeerd tot tweede keeper vanwege slechte prestaties. Sinds enkele weken staat oud-PSV'er Yanick van Osch onder de lat. De watervlugge en behendige Emil Hansson laat zichzelf goed zien in Sittard. De oud-Feyenoorder begint steeds vaker in de basis in Limburg.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard:
Fortuna speelt vermoedelijk 4-3-3 of 5-3-2 echter is er nog geen nieuwe trainer. De vermoedelijke opstelling in 4-3-3 formatie volgens FR-Fans.nl:

Van Osch; Rota, Ninaj, Angha, Cox; Tekie, Smeets, Seuntjes; Hansson, Flemming, Polter

Lees meer over:

Discussieer mee! 7 reacties

Gast1588385507

Je plaatst een bericht als Gast1588385507