Voor wie ik het eigenlijk nog meer doe: 'Nou, voor jullie journalisten'

Voor wie ik het eigenlijk nog meer doe: 'Nou, voor jullie journalisten'

De baan als stadionspeaker is voor Peter Houtman in de laatste maanden wel veranderd. In eerste instantie hoefde hij helemaal niet meer op te komen dagen. Daarna werd er door spelers en de staf aangegeven dat het toch wel stil was in het stadion. Zo klonk er dus na de wedstrijd tegen FC Groningen weer onvervalst een 'doei doei' uit de speakers.


Houtman in gesprek met het Algemeen Dagblad over de afgelopen tijd en de vraag of hij toch weer wilde komen. "Tegen Sparta was ik er bijvoorbeeld niet bij en later kreeg ik toch een belletje of ik weer die microfoon wilde pakken bij thuiswedstrijden", zegt Houtman. "De spelers en de trainer wilden het graag, begreep ik. Voor wie ik het eigenlijk nog meer doe? Nou, voor jullie journalisten. Voor de spelers en die paar stewards. Leuk, toch?"

Houtman zorgt er ook voor dat de goaltune wordt gedraaid. Tegen CSKA zelfs een keer te vaak, bij de afgekeurde goal van Linssen. Een foutje, maar Houtman gunde het Linssen wel ontzettend en hoopt dat de speler gaat slagen, temeer ook omdat Feyenoord dan presteert en dat maakt wat los bij de mensen. "Ik wist het al en merkte het weer toen ik met Bennie langs al die mensen reed met de spelersbus van Feyenoord. In april en mei om iets te overhandigen. Een aanvoerdersband of iets met een handtekening erop. Zag ik die mensen met tranen in hun ogen met hun neus ­tegen een ruit gedrukt staan toen we weggingen. Erg hoor. Was het maar weer lekker normaal, hè."

Lees meer over:

Discussieer mee! 13 reacties

Gast4149428233

Je plaatst een bericht als Gast4149428233