Advocaat: 'Dan moet je keuzes maken'

Bron: Fox Sports
Feyenoord is zondagmiddag met 2-0 te sterk geweest voor FC Groningen. Een corner en penalty waren genoeg voor de Rotterdammers. Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis legden de bal in het netje. Dick Advocaat vond het ondanks de overwinning niet fris ogen. Tegenover FOX Sports zegt dat hij dat het niet leuk is om trainer te zijn in de eerste helft. Over de tweede helft was hij dus wat meer tevreden. FC Groningen vond hij een moeilijke tegenstander. 'FC Groningen speelt een heel vervelend systeem, een beetje Braziliaans', zegt Advocaat. 'Dan moet je keuzes maken', vervolgt hij. De keuzes gaan dan over of de spelers naar binnen of naar buiten moeten. 'Daar hadden we het lastig mee'. Mark Diemers verliet in de rust het veld. De reden hierachter was dat Teixeira achter de spits kon gaan spelen en daarmee kwaliteiten heeft die Diemers niet beheerst. Lutsharel Geertruida krijgt de complimenten van Advocaat. Volgens de trainer doet hij altijd zijn stinkende best. Ook is het jeugdproduct van Varkenoord iemand die nooit klaagt als hij er een keer naast staat.