'Natuurlijk zijn er ook verklaringen'

Feyenoord verloor donderdagavond pijnlijk met 1-4 van Wolfsberger AC. Na afloop werd er vooral gesproken over het optreden van scheidsrechter Srdjan Jovanovic. Hij gaf Wolfsberger AC drie penalty's, waarvan er een aantal dubieus waren. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen donderdag. We blikken met Peter en Wouter, columnisten van FR-Fans.nl, terug op het verlies van Feyenoord tegen Wolfsberger AC, en het optreden van de scheidsrechter. De Rotterdammers kwamen donderdag al vrij vroeg in de eerste helft achter door een strafschop, na een vermeende overtreding van Eric Botteghin, die daarvoor ook geel kreeg. De verdediger verving de geschorste Marcos Senesi. ‘Het zit ook nooit eens een keertje mee is het eerste dat me te binnen schiet, al drie minuten na het begin van de wedstrijd', aldus Wouter. 'Van te voren weet je al dat je sowieso verdedigend kwaliteit inlevert, met Botteghin voor de geschorste Senesi. Maar dat je dan al zo snel tegen een achterstand aankijkt (dankzij Botteghin) na een makkelijk gegeven penalty helpt natuurlijk ook niet mee. Natuurlijk was die scheidsrechter niet goed bij zijn hoofd, maar geef hem dan ook niet de kans om het zover te laten komen. Nu weet je eigenlijk al na een kwartier dat het hem deze wedstrijd niet gaat worden.' Peter ziet wel verklaringen voor het slechte spel. 'Natuurlijk zijn er ook verklaringen, zoals het ontbreken van zes potentiële basisspelers en daardoor ook het missen van een spits. Dat daarnaast de scheidsrechter niet meewerkte mag toch ook genoemd worden.' In de tweede helft kreeg Feyenoord in korte tijd een aantal kansen, en wist uiteindelijk ook te scoren. 'Ook typisch Feyenoord: je zet druk, je scoort, je krijgt vier kansen binnen drie minuten, ik zit op het puntje van de bank te wachten op de gelijkmaker - en dan scoort de tegenstander uit de eerste de beste counter', zegt Wouter. De columnist is niet te spreken over het middenveld en de verdediging van Feyenoord. 'Dan zie je ook hoe slecht dat middenveld en de verdediging staan. We hebben het over de nummer tien van Oostenrijk die ons eruit countert. Spajić ben ik ook nog niet overtuigd van, maar goed, Senesi had in het begin ook even nodig om zijn draai te vinden.' Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gelijk gespeeld, en één verloren, maar van een crisis is er volgens Peter nog geen sprake. 'Het is te vroeg om het c-woord te laten vallen, maar wie gisteren naar Feyenoord heeft gekeken zal weinig hoop koesteren voor de komende duels. Dat de Rotterdammers door een dipje gaan, is een understatement.' Zondag staat alweer de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma. 'Voor zondag hoop ik dat Teixeira er in ieder geval weer bij is', aldus Wouter. 'Van Jørgensen ga ik niet eens meer uit, dan kun je net zo goed met 10 man spelen. Maar dat we een spits nodig hebben, lijkt me duidelijk.'