Advocaat: 'Ik vind het een vreemde constructie'

Advocaat: 'Ik vind het een vreemde constructie'

Feyenoord speelt morgen tegen Dinamo Zagreb. In aanloop naar de wedstrijd gaven hoofdtrainer Dick Advocaat en aanvoerder Steven Berghuis een persconferentie.


Feyenoord gaat uit van haar eigen kwaliteiten, zo geeft de coach aan. "Dinamo zal zich ook aan ons moeten aanpassen, en uiteindelijk gaan we zien wie beter is. Iedereen vertelde na de loting dat Zagreb het elftal was om te verslaan, want in potentie is het de beste ploeg. Morgenavond zullen we zien of dat ook zo is."

In Nederland is er geen publiek welkom, maar in Kroatië wel. Per land bepaalt de overheid of er wel of geen supporters mogen komen, en zoja hoeveel. "Ik heb wel liever publiek van twee kanten. Ik vind het een vreemde constructie dat de UEFA dat goedkeurt."

Fer is er niet bij door een blessure. "Leroy Fer is een hele bepalende speler, het gaat vrij lang duren voor hij er weer bij is." De coach van Feyenoord wil niet ingaan op een mogelijke vervanger, zoals Lutsharel Geertruida en Jordy Wehrmann. "We hebben nog meer opties", aldus Advocaat in gesprek met RTV Rijnmond.

Discussieer mee! 22 reacties

Gast2884012068

Je plaatst een bericht als Gast2884012068