'Ambitieuze transferzomer Arnesen viel door corona in duigen'

'Ambitieuze transferzomer Arnesen viel door corona in duigen'

Fox Sports, de aanbieder van eredivisievoetbal in Nederland zendt op maandagavond het praatprogramma Voetbalpraat uit, dat tevens als podcast wordt opgenomen. Kenneth Perez, Leon ten Voorde en Mikos Gouka zaten om tafel bij Vincent Schildkamp. Kenneth Perez was teleurgesteld in het spel van Steven Berghuis. De sterspeler van Feyenoord werd door het halve land de basisopstelling van Oranje in gepraat, maar kon tegen Sparta geen potten breken.


Gouka stelt dat de supporters van Feyenoord misschien wel de meest opportune zijn van Nederland. De journalist moet daarom wel lachen om het feit dat fans schreeuwen om een naam als Christian Conteh. De clubwatcher stelt dat niemand de Duitste vleugelspeler zag spelen, maar dat er nu al veel te voorbarig om hem wordt geroepen. Terwijl Advocaat dagelijks besloten met de groep werkt. Toch snapt Gouka de onvrede wel, zeker wanneer gekeken wordt hoe weinig moeite een ploeg als Sparta hoeft te doen om een resultaat te halen tegen Feyenoord: "Het heeft vooral te maken met hoe de tegenstander speelt. Hoe Sparta het deed, dat is wel de manier om Feyenoord het lastig te maken. Ze konden ook wel 2 of 3-0 maken voor rust en dan is het klaar, maar nu geven ze de 1-1 weg en creëren ze vervolgens niks."

Volgens Gouka geen grote verrassingen: "Als je subtopspelers haalt, dan speel je subtop en ga je niet ineens bovenin meedoen. Ze hebben 19 wedstrijden in de competitie niet verloren en ze klagen net als veel clubs dat ze die lange periode niet hebben kunnen spelen." Toch lijkt er voor Feyenoord steeds meer mogelijk te worden in de breedte van de selectie: "Ze hebben wel een stijgende lijn dat ze meer spelers tot hun beschikking hebben." Volgens Kenneth Perez zou Feyenoord de lat veel hoger moeten leggen. "Ze zijn al te tevreden na één goede helft tegen ADO? Ze zijn verder in mijn ogen dan vorig jaar, ze hebben vele meer fitte spelers."

Mikos Gouka wist wel dat Feyenoord hogere ambities had dan aankopen als Bryan Linssen en Mark Diemers. Volgens de clubwatcher had Arnesen grote plannen: "Voor de coronacrisis hadden ze echt een plan liggen, dat is niet des Feyenoords natuurlijk. Want ze hebben niet via Studio Sport gedacht bij Diemers, die moeten we hebben, daar lijkt het nu wel op. Maar Arnesen had bijvoorbeeld Kudus op de lijst, ze kenden hem goed. Die bedragen dachten ze neer te kunnen leggen, Joey Veerman en Ejuke wilden ze hebben. Maar plots konden ze geen miljoenen neerleggen."

Lees meer over:

Discussieer mee! 63 reacties

Gast8143495694

Je plaatst een bericht als Gast8143495694