OFFICIEEL | Oud-Feyenoorder maakt miljoenentransfer naar Spanje, Feyenoord profiteert mee

OFFICIEEL | Oud-Feyenoorder maakt miljoenentransfer naar Spanje, Feyenoord profiteert mee

Feyenoord kan zo kort voor de sluiting van de transfermarkt nog eens wat euro's op de bankrekening bijschrijven. Eerder kreeg de club al flink wat centen uit opleidingsvergoedingen, met de aanstaande transfer van ex-Feyenoorder Oussama Idrissi naar Spanje lijkt dat weer te gebeuren.


Voetbal International meldt vanmorgen dat Idrissi op weg is naar Sevilla FC. De huidige buitenspeler van AZ Alkmaar gaat de Spaanse club zo'n twaalf à dertien miljoen euro kosten, met bonussen kan dat bedrag zelfs nog met ongeveer twee miljoen euro oplopen.

De opleidingsvergoeding is in dit geval waarschijnlijk 2% van het totale transferbedrag, namelijk 0,5% voor de jaren die hij tussen zijn zestiende en negentiende levensjaar bij Feyenoord speelde. Voor de Stadionclub betekent dat een 'bonusje' van ongeveer € 250.000,-.

Update 05-10-2020 12:50
Sevilla heeft de komst van oud-Feyenoorder Oussama Idrissi maandag bekend gemaakt. Door de transfer krijgen de Rotterdammers ook een klein percentage van de transfersom door de opleidingsvergoeding.

Lees meer over:

Discussieer mee! 139 reacties

Gast3492112668

Je plaatst een bericht als Gast3492112668