UPDATE | sc Heerenveen voorlopig aan kop in Eredivisie na gelijkspel tegen FC Utrecht

Het is sc Heerenveen niet gelukt om de vierde zege op rij te behalen. De ploeg van coach Jansen (Johnny) bleef in Stadion Galgenwaard steken op 1-1 tegen de thuisploeg. De Friezen begonnen goed aan de wedstrijden en kwam al in het 4e minuut op voorsprong door doelpunt van Henk Veerman. In het slotminuut van de eerste helft kwam FC Utrecht langszij door doelpunt van Gyrano Kerk. In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten maar het resultaat veranderde niet. Wel kreeg Rein Smit in 83e minuut zijn tweede gele kaart en kon de wedstrijd vroegtijd verlaten. Door het gelijke spel klimt sc Heerenveen, voorlopig, naar de eerste plaats op de Eredivisie-ranglijst. FC Utrecht is terug te vinden op plek zeven. 20:00 | FC Utrecht - sc Heerenveen | 1-1