Feyenoord weigerde transfer Jørgensen: 'Bijna economisch misdadig dat je dat niet hebt gedaan'

Feyenoord weigerde transfer Jørgensen: 'Bijna economisch misdadig dat je dat niet hebt gedaan'

Nicolai Jørgensen liet in de voorbereiding een keurige indruk achter, mede door zijn twee goals tegen de Duitse topploeg Borussia Dortmund. De Deen is er van overtuigd dat hij dit seizoen gaat knallen. De spits moest vorige wedstrijd echter aan zich voor bij laten gaan na het oplopen van een blessure tijdens de warming-up, maar de wedstrijd in Tilburg is haalbaar voor de Deen.


Jørgensen heeft het afgelopen jaar zijn levensstijl flink onder de knie genomen en aangepast, zo vertelde de spits van Feyenoord aan Martijn Krabbendam. "In januari zat ik met hem in Marbella en hij zei dat hij heel zijn leven op zijn kop had gegooid. Hij had een diëtist in de arm genomen, praten met mensen, het was een 'Jørgensen 2.0' die er alles aan deed om fit terug te komen, omdat hij meerdere blessures had", vertelt Krabbendam in de vijfde episode van de Dick Voormekaar podcast van Voetbal International.

Krabbendam vervolgt: "Misschien heeft Jørgensen gewoon de pech gehad dat hij in het eerste seizoen, alles wat hij raakte veranderde in goud, meer heeft gescoord dan dat hij zich ooit voor mogelijk heeft gehouden. En dan loop je altijd achter dat verwachtingspatroon aan, en dat is moeilijk."

Krabbendam vraagt zich af of de mensen bij Feyenoord nog wel eens wakker worden met de gedachte 'Newcastle'. Feyenoord kon in de winter van 2017 de Deense spits voor een bedrag rond de 17 miljoen verkopen aan de Engelsen, maar de Rotterdammers weigerden met een mogelijke beker en het WK in zicht. "Bij Feyenoord zitten ze nog altijd in een situatie dat ze geld moeten verdienen, omdat het de snelste manier is in het voetbal. Als je 17 miljoen kan krijgen voor Jørgensen, ben je eigenlijk een beetje gek, je bent bijna economisch misdadig, dat je dat niet hebt gedaan", sluit hij af.

FR-Fans.nl mini poll

Hoeveel goals gaat Jørgensen maken dit seizoen?

4489 stemmen

Discussieer mee! 112 reacties

Gast9174128015

Je plaatst een bericht als Gast9174128015