Nieuwkoop: 'In de groep spreken we daar ook niet over'

Nieuwkoop: 'In de groep spreken we daar ook niet over'

Voor Bart Nieuwkoop is het dit jaar erop of eronder. De middenvelder die vijf jaar geleden op 19-jarige leeftijd debuteerde bij Feyenoord, kampioen werd met de Rotterdammers en veel blessureleed kende wil er dit jaar staan. Hij wil een nieuw contract afdwingen en laten zien dat hij Feyenoord een stap verder kan helpen.


Nieuwkoop hoopt dit jaar zijn record van twintig wedstrijden in een seizoen te spelen, hij weet dat trainer Dick Advocaat het in hem ziet zitten. "Hij heeft aangegeven dat hij mij bij Willem II had gevolgd en dat hij een positief gevoel had. Zijn woorden waren letterlijk: ’Laat het zien hier’. Veel meer hoefde hij niet te zeggen tegen mij. Dat was voor mij voldoende. Ik ben keihard aan de slag gegaan en ik denk dat ik een prima voorbereiding op het seizoen kende”, aldus Nieuwkoop in gesprek met De Telegraaf.

Nieuwkoop is niet bezig met het buitenland en wil graag jaren de vaste rechtsback in Rotterdam worden. Hij maakte samen met Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis het kampioenschap mee en speelt graag met Berghuis voor hem. Of Berghuis ook blijft? "Ik vind het fijn om achter een man als Steven te spelen op de rechterflank. Ik ben er niet mee bezig of hij nog wel of niet kan vertrekken. In de groep spreken we daar ook niet over. Het team staat en wij vinden het goed zoals het is. We hopen gewoon dat het zo blijft.”

Discussieer mee! 16 reacties

Gast3004353457

Je plaatst een bericht als Gast3004353457