'Ook Feyenoord was in de race voor 16-jarige Ajax aanwinst'

'Ook Feyenoord was in de race voor 16-jarige Ajax aanwinst'

De heren van Voetbalpraat van FOX Sports bespreken tijdens het programma de actuele gebeurtenissen in het hedendaagse voetbal. Zo ging het vandaag ook over de verschillen in Nederland en het buitenland op het gebied van binnenlandse transfers.


Het blijkt dat er de top 4 in Nederland steeds minder spelers uit eigen land haalt. De meeste inkomende transfers voor de top 4 komen voornamelijk uit het buitenland. Feyenoord was dit seizoen de enige die dat deed: de Rotterdammers haalden Mark Diemers voor ongeveer een miljoen euro.

Feyenoord had net als Ajax ook Kudus op het lijstje staan, maar Ajax had de financiele middelen om de middenvelder in te lijven. Niet alleen Kudus stond op het lijstje van Feyenoord. "Arnesen vertelde dat Ajax even 4 Deense talenten koopt voor 10 miljoen euro, waaronder Christian Rasmussen en Jippe Kjær. Feyenoord wilde Kjær ook verschrikkelijk graag hebben, want het is niet zo dat Feyenoord alleen maar met de fiets gaat scouten, zij kunnen daar gewoon niet tegenop. Ajax heeft een monopolypositie in dit land", vertelt Hans Kraay in Voetbalpraat.

De heren bespreken onder meer spelers in Nederland die in de positie staan om een transfer naar de top 3 te kunnen maken, zoals bijvoorbeeld Joey Veerman en Jerdy Schouten. Ze spreken van 'slaapmutsen bij de scouting van de top 3'. "Jerdy Schouten en Denzel Dumfries hadden toch bij Feyenoord kunnen spelen? Als ze daar eerder bij waren geweest..", sluit Hans Kraay af.

Discussieer mee! 18 reacties

Gast813033583

Je plaatst een bericht als Gast813033583