Feyenoord dichtbij éénwording stadion en club, ontwikkeling Feyenoord City gaat door

Feyenoord dichtbij éénwording stadion en club, ontwikkeling Feyenoord City gaat door

Feyenoord neemt voorlopig nog geen definitieve beslissing rondom het wel of niet doorgaan van het nieuwe Feyenoord-Stadion. Volgens Rijnmond gaat Feyenoord wel door met de plannen rondom de nieuwbouw, maar is het geen definitieve ja en ook geen keiharde nee.


Volgens Rijnmond zal het technische ontwerp van het stadion de komende maanden worden afgerond, omdat de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas hiervoor de kosten op zich neemt. Mocht blijken dat er alsnog niet aan bepaalde sleutelvoorwaarden kan worden voldaan, dan krijgt de Stichting de gemaakte kosten terug van de overheid en komen deze niet voor de rekening van Feyenoord.

Daarnaast is er ook positiever nieuws te melden rondom het Stadiondossier. Namelijk het feit dat dit traject al zo lang duurt, heeft veel mensen binnen de club laten zien dat de organisatiestructuur van Feyenoord niet een verstandige is, met de afsplitsing tussen stadion en voetbalclub. Ingewijden melden aan Rijnmond dat dit in de toekomst echter anders zal worden omdat een éénwording van het stadion en de club nog nooit zo dichtbij is geweest als nu.

Om die reden wil Feyenoord ook onderzoeken wat er nodig is om eigenaar te worden van de huidige Kuip. Momenteel zijn meer dan de helft van deze aandelen nog in het bezit van De Kromme Zandweg BV.

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast4736647303

Je plaatst een bericht als Gast4736647303