Bijlow met Jong Oranje stap dichter bij rechtstreekse EK-kwalificatie

Jong Oranje heeft vanavond in het EK-kwalificatieduel tegen Jong Noorwegen gewonnen. In Almere werd het 2-0 door doelpunten van Noa Lang en Myron Boadu. Aan de kant van Oranje stond Feyenoorder Justin Bijlow de gehele wedstrijd onder de lat. In een weinig verheffende eerste helft was het Jong Oranje wat de overhand had. Via Myron Boadu en Javairo Dilrosun kenden de thuisploeg de beste mogelijkheden, maar uiteindelijk werd er gerust met de brilstand. In het tweede bedrijf beten de Noren meer van zich af en werd het strafschopgebied van Bijlow meermaals gevonden. Het ontbrak echter aan de eindpass en Nederland moest alert blijven op een tegengoal. Toch werd de ban een kleine tien minuten voor tijd alsnog gebroken. Een inschattingsfout van de Noorse verdediger zorgde voor ruimte bij Dani de Wit, die voorgaf op Noa Lang. Zijn schot met de binnenkant van de schoen zorgde voor 1-0. In de voorlaatste minuut onderscheidde Bijlow zich, hij voorkwam met een goede save de gelijkmaker van Noorwegen. Tot slot besliste Boadu het duel in de blessuretijd, door de stand op 2-0 te bepalen. Met de overwinning schudt Jong Oranje Noorwegen zo goed als af in strijd voor het EK. Als koploper met de maximale score hoeft het vooralsnog rekening te houden met Jong Portugal dat met één duel minder gespeeld op zes punten achterstand staat.