Feyenoord verliest nipt oefenwedstrijd van Club Brugge

Feyenoord heeft de laatste vriendschappelijke wedstrijd in aanloop naar de start van de Eredivisie verloren. Club Brugge was op het eigen trainingscomplex achter gesloten deuren met 2-1 te sterk. Ruud Vormer (voormalig speler van Feyenoord) was beslissend met een assist en een goal, Mark Diemers maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord. De beste kansen waren in de eerste helft voor Feyenoord, dat felle fysieke duels uitvocht met de nummer vijf van de Jupiler Pro League. Met name uit voorzetten en hoekschoppen werd het team van Dick Advocaat gevaarlijk. Gescoord werd er in de eerste 45 minuten desondanks niet. Blessure Ten Hove Een domper was dat Ramón ten Hove zich na een kwartier al moest laten vervangen. De Feyenoord-doelman gleed naar de bal en raakte daarbij ook een tegenstander. Kermend van de pijn werd hij van het veld getild en vervangen door Tein Troost. Die moest in de 55ste minuut de bal uit zijn doel halen, nadat Odilon Kossounou op aangeven van Ruud Vormer de 1-0 had binnengeknikt. Die score bleef niet lang op het scorebord staan, want amper twee minuten later knalde Mark Diemers Feyenoord weer naast Club Brugge. Hij stond op de juiste positie om een weggewerkte voorzet van Bart Nieuwkoop binnen te schieten en deed dat onberispelijk. Het laatste woord was echter voor Vormer, die zijn voormalige ploeg met zijn treffer in de 62ste minuut een 2-1 nederlaag bezorgde. Advocaat: ‘Nuttige wedstrijd’ Bij Feyenoord gaat het vizier vanaf nu op de competitiestart op zaterdag 12 september tegen PEC Zwolle. De vriendschappelijke confrontatie met Club Brugge was de laatste in de voorbereiding. ‘Het was een nuttige wedstrijd tegen een goede ploeg, die al vier wedstrijden onderweg is in de competitie,’ zei Advocaat na afloop. ‘Het belangrijkste is dat heel veel jongens weer veel minuten hebben gemaakt.’ Meer van Advocaat, maar ook doelpuntenmaker Mark Diemers en de samenvatting van dit oefenduel vind je later vandaag op Feyenoord.nl en de officiële social mediakanalen. Opstelling Feyenoord: Ten Hove (15’ Troost); Nieuwkoop, Botteghin, Geertruida, Haps; Toornstra, Diemers (60’ Narsingh), Burger; Berghuis, Jørgensen, Linssen.