Clubicoon pleit voor boycot: 'Van de Looi kan de boom in met zijn gezever'

Clubicoon pleit voor boycot: 'Van de Looi kan de boom in met zijn gezever'

De KNVB eist spelers op bij clubs voor een wedstrijd in Wit-Rusland. Niet alleen een dictatuur waar momenteel grote demonstraties zijn tegen een vermeende gemanipuleerde verkiezing, maar ook een land dat het coronavirus niet voldoende onder controle heeft. Mensen die het land bezoeken moeten na terugkomst in Nederland tien dagen in quarantaine. Willem van Hanegem is van mening dat bij gebrek aan een actieve UEFA, de KNVB zelf had moeten besluiten 'thuis' te blijven.


In het Algemeen Dagblad zegt 'de Kromme': Dat spelers niet in de rij staan om met Jong Oranje naar Wit-Rusland te gaan voor een interland begrijp ik heel goed. De mensen daar doen er alles aan om van die president Loekasjenko af te komen en wij komen er lekker een potje voetballen. Bondscoach Erwin van de Looi ging zelfs nog spelers bellen die van hun club niet mee mogen doen. Dat ze dan geschorst zullen worden'.

Van Hanegem vindt dat bondscoach Erwin van de Looi zich zich van zijn slechtste kant heeft laten zien. 'Ik had die Van de Looi gezegd dat hij de boom in kon met zijn gezever. En met dreigende taal had hij bij mij al helemaal niet moeten aankomen. Als de UEFA niet zegt dat er niet wordt gevoetbald, moet de KNVB dat toch gewoon doen? Of dat nou consequenties heeft of niet, je stuurt die jongens daar nu gewoon niet heen'.

Geld is de drijfveer in het moderne voetbal, dáárom gaat de KNVB in deze tijd naar Wit-Rusland en speelt het grote Oranje tegen Polen en Italië. Van Hanegem had liever gezien dat de Eredivisie al was afgetrapt: 'Maar bij de UEFA draait het om de centen en dus moet er worden gespeeld'.

Discussieer mee! 71 reacties

Gast7934868233

Je plaatst een bericht als Gast7934868233