Advcoaat neemt risico: 'Geen moment heb ik aan een stap terug gedacht'

Advcoaat neemt risico: 'Geen moment heb ik aan een stap terug gedacht'

Dick Advocaat valt met zijn leeftijd in de risicogroep van mensen die kunnen overlijden aan corona. Toch heeft de trainer van Feyenoord nog geen moment gedacht aan een stap terugdoen. "Geen moment heb ik aan een stap terug gedacht, niet voor de coronabesmettingsgevallen in onze selectie en niet nu."


Advocaat zag veel spelers achterblijven in Rotterdam. Met zijn kenmerkende stijl pakte hij Wouter Burger in de rust vast. De gelegenheidsverdediger verraste Advcoaat. "Die jongen heeft het heel goed gedaan op die positie bij afwezigheid van de lichtgeblesseerde Marcos Senesi. Tegen Duisburg liet hij zich inderdaad uitkappen in de laatste minuut, maar toen had hij er al twee uur spelen opzitten. Door de vermoeidheid verslapte de concentratie misschien iets", aldus Advocaat in gesprek met De Telegraaf.

Burger lijkt bij Advocaat niet op het middenveld te komen te spelen. Ondanks zijn inzicht en balbehandeling, lijkt zijn handelinssnelheid te laag. "Aan de bal geeft hij rust in de opbouw en verdedigend stond hij z’n mannetje”, gaat Advocaat door. De Telegraaf meldt zelfs dat Burger zich misschien moet spiegelen aan Daley Blind, die ooit ook als middenvelder begon in zijn carrière.

Lees meer over:

Discussieer mee! 37 reacties

Gast8482151174

Je plaatst een bericht als Gast8482151174