Salomon: 'Verschillende spelers zijn inmiddels al getest'

Salomon: 'Verschillende spelers zijn inmiddels al getest'

Drie dagen geleden maakte hoofdtrainer Dick Advocaat bekend dat Feyenoord op dit moment nog niet bezig is met het testen op het COVID-19. Volgens de 'Kleine Generaal' was clubarts Casper van Eijck van mening dat testen pas nodig is als een speler last krijgt van (milde) symptomen. Volgens de KNVB doet Feyenoord op dit moment niks verkeerd en is de club pas verplicht te testen als de (oefen)wedstrijden eraan komen. Vanaf begin september moeten alle Eredivisieclubs verplicht op pro-actieve basis alle spelers en medewerkers testen.


Echter vertelt Raymond Salomon, woordvoerder van Feyenoord, dat Feyenoord wel degelijk test op het Coronavirus, maar op een ‘zeer laagdrempelig' niveau, dus niet wekelijks of dagelijks. "Op dit moment doen we dit niet omdat uitslagen slechts kortstondig zekerheid geven", reageert Salomon in gesprek met het Algemeen Dagblad. De woordvoerder van Feyenoord geeft aan dat de snel-testen zeer beperkt aanwezig zijn.

Casper van Eijck heeft de hoofdselectie bij de eerste training bijgepraat over het Coronavirus. Zo legde de clubarts onder andere uit wat de spelers moeten doen om ervoor te zorgen dat de kans dat ze besmet worden klein blijft. "Bij geringe klachten blijven zij thuis of komen ze naar het ErasmusMC om getest te worden en gaan niet naar de training", vertelt Salomon.

Feyenoord houdt echter wel rekening met het Coronavirus. "Dat wij bij de club op dit moment alleen laagdrempelig testen, betekent nadrukkelijk niet dat Feyenoord de spelers niet goed/nauwlettend in de gaten houdt of corona onderschat", maakt de woordvoerder duidelijk. "Verschillende spelers zijn inmiddels al getest." Ook vullen de spelers elke ochtend voordat er getraind wordt een formulier in waar gevraagd wordt hoe de spelers zich fysiek en mentaal voelen.

Discussieer mee! 9 reacties

Gast5347350104

Je plaatst een bericht als Gast5347350104