Geduld politiek raakt op: 'Begrijp dat alle signalen inmiddels van oranje op rood zijn gesprongen'

Geduld politiek raakt op: 'Begrijp dat alle signalen inmiddels van oranje op rood zijn gesprongen'

De Rotterdamse politiek vraagt zich af hoe het staat met de voortgang van Feyenoord City. Feyenoord zou rond deze tijd bekend maken wat de stand van zaken is rond het nieuwe stadion, maar het blijft stil vanuit de club. De kans lijkt groot dat er ook deze zomer nog geen besluit genomen gaat worden over een nieuw stadion. Uitstel lijkt dichterbij dan een definitieve keuze.


Binnen Feyenoord lijken er steeds meer twijfels te komen, de financiering is nog niet rond, het technisch ontwerp van het stadion is nog niet af. De kosten voor het realiseren van het technisch ontwerp bedragen 6 miljoen en na verluid heeft Feyenoord de gemeente om een bijdrage gevraagd. Vanuit de politiek is gevraagd hoe de constructie in elkaar zit als dit geld aan Feyenoord toegezegd wordt.

Het geduld in de politiek begint echter op te raken. Leefbaar Rotterdam laat aan Rijnmond weten. “Als de club geen besluit neemt, dan moet de politiek een knoop doorhakken. Ik had verwacht dat er een go of no go zou komen na de nieuwe doorberekening van de business case. Maar dat is opnieuw uitgesteld.” Robert Simons van Leefbaar is duidelijk. “Ik maak mij zeer grote zorgen,” vervolgt hij. “De financiering was al moeilijk voor de coronacrisis, maar ik begrijp dat alle signalen inmiddels van oranje op rood zijn gesprongen.”

De Rotterdamse politiek wil nu duidelijkheid van Feyenoord, anders lijken ze zelf knopen te gaan doorhakken. “Wij willen dat Feyenoord kleur bekent,” zegt Dennis Tak van de PvdA. “We moeten met elkaar om tafel en dan kijken wat er haalbaar is. Het is logisch dat de voetbalclub een prominente plek aan tafel heeft, feitelijk zijn zij de opdrachtgever.”

Discussieer mee! 55 reacties