Feyenoord strikt TOTO: 'Gelijk in de top van Feyenoords sponsorpiramide'

Feyenoord strikt TOTO: 'Gelijk in de top van Feyenoords sponsorpiramide'

Feyenoord speelt de komende drie jaar met TOTO als mouwsponsor. De enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland is druk bezig met sponsoring in de Eredivisie en Feyenoord is van de negen clubs met deze sponsor.


"We zijn sinds enkele weken met Feyenoord in gesprek over een samenwerking. Mooi dat het tot een akkoord heeft geleid’’, stelt marketingbaas Arno de Jong van de Nederlandse Loterij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De marketingsbaas praat niet over cijfers, maar het is duidelijk dat het bedrag dermate hoog is, dat TOTO gelijk in de top van Feyenoords sponsorpiramide staat.

TOTO zegt met de sponsordeals niet in te spelen op de mogelijke legalisering van de gokmarkt. "Ons argument is meerledig. We zitten in de situatie dat we het kúnnen doen. En we realiseren ons dat de clubs het zwaar hebben vanwege de coronacrisis. Met deze deal helpen we ze financieel een handje.’’ FEyenoord leek al dichtbij een deal met een buitenlandse partij wanneer de markt zou gelegaliseerd zou worden. TOTO wil dat de supporters betrokken worden bij de sponosring. Hoe ze dit gaan aanpakken weten ze nog niet. "Maar we zullen zeker iets doen voor de fans.’’

Discussieer mee! 52 reacties

Gast1190684105

Je plaatst een bericht als Gast1190684105