OVERZICHT | Tussenstand transfers Feyenoord

OVERZICHT | Tussenstand transfers Feyenoord

De transfermarkt is officieel gesloten, voor even dan. Vanwege de corona perikelen is de transfermarkt opgedeeld in twee delen. Volgens FIFA richtlijnen mag de transfermarkt maximaal 12 weken geopend zijn per competitie en omdat enkele competities nog niet zijn uitgespeeld is in veel landen de markt nog gesloten. De KNVB heeft besloten om de transfermarkt in Nederland te laten lopen van 1 juli tot en met 21 juli en van 3 augustus tot en met 5 oktober.


Aanwinsten
Feyenoord wist zich in ieder geval te verzekeren van 3 nieuwe spelers voor het aankomende seizoen:
Mark Diemers van Fortuna Sittard contract tot 2023
Christian Conteh van FC Sankt Pauli contract tot 2024
Bryan Linssen van Vitesse contract tot 2023

Deze spelers zijn officieel vastgelegd voor komend seizoen en gepresenteerd. Daarnaast keren Dylan Vente, Crysencio Summerville, Wouter Burger, Achraf El Bouchataoui en Jordy Wehrmann terug van hun verhuurperiodes bij RKC Waalwijk, ADO Den Haag, Excelsior en FC Dordrecht.

Vertrokken
Naast de drie nieuwelingen zag Feyenoord ook een aantal spelers weer vertrekken.
Renato Tapia transfervrij naar Celta de Vigo
Oguzhan Özyakup einde huur terug naar Besiktas
Rick Karsdorp einde huur terug naar AS Roma
Edgar Ié einde huur terug naar Trabzonspor
Calvin Verdonk einde contract
Jan-Arie van der Heijden einde contract
Eric Botteghin einde contract

Van bovenstaande spelers is het nog de vraag of Özyakup, Verdonk, Botteghin en Ié daadwerkelijk vertrekken, aangezien er nog geen officieel afscheid is genomen van de spelers. Botteghin wordt zelfs nadrukkelijk in verband gebracht met een nieuw contract. Daarnaast vertrokken Kenneth Vermeer(Los Angeles FC), Yassin Ayoub(Panathinaikos FC) en Sam Larsson(Dalian Professional FC) in of na de winterse transferperiode.

Verder wist Feyenoord Orkun Kökcü aan zich te verbinden tot 2025 en is er een principeakkoord bereikt met Leroy Fer. Van Liam Kelly en Luciano Narsingh is bekend dat zij weinig perspectief meer hebben bij de club en dat zij wellicht nog vertrekken. Daarnaast is Feyenoord nog hard bezig om onder andere het contract van Summerville open te breken en te verlengen.

FR-Fans.nl mini poll

Wat is jouw favoriete actie deze afgelopen weken?

0 stemmen

Discussieer mee! 48 reacties

Gast5696178379

Je plaatst een bericht als Gast5696178379