Rotterdamse politiek stellig: 'Dus 40 miljoen en niet meer!'

Rotterdamse politiek stellig: 'Dus 40 miljoen en niet meer!'

De Rotterdamse politiek is stellig in hun bijdrage die de gemeente zou moeten leveren aan het nieuwe stadion van Feyenoord wat onderdeel is van Feyenoord City. De coalitie GroenLinks, PvdA, D66, CDA, VVD en ChristenUnie/SGP wijzen allemaal naar de Position Paper die drie jaar geleden is opgesteld.


Hierin wordt gesteld dat er een bijdrage komt van maximaal 40 miljoen euro en dat blijft zo. "We waren destijds al tegen een gemeentelijke bijdrage voor het stadion", zegt Astrid Kockelkoren (GroenLinks) tegen RTV Rijnmond. Ook Dennis Tak van de PvdA wijst naar het voorstel. "Wat we nu hebben afgesproken is al vrij riant. Daar hebben we een afspraak over. This is it, wat mij betreft."

Waar GroenLinks en PvdA geen voorstander waren is D66 dat altijd geweest. "Wij zien een nieuw stadion helemaal zitten, mede door de gebiedsontwikkeling. We investeren er al heel veel in en we houden ons aan de gemaakte afspraken."

Een zelfde geluid komt uit de mond van CDA-raadslid Christine Eskes: "Het is aan Feyenoord om te bepalen of de business case voldoende vertrouwen geeft, daar moeten zij een besluit over nemen. Wij gaan niet meer sleutelen aan de afspraken, daar is geen enkele aanleiding voor." De gemeente heeft destijds een raadsbesluit genomen. Jan-Willem Verheij van de VVD is dan ook duidelijk. "Het is heel simpel. In mijn stemverklaring ben ik toen heel duidelijk geweest: 40 miljoen euro voor aandelen is het maximum, maar liever minder. Ik heb toen een motie ingediend voor een eventuele exitstrategie. Die motie is aangenomen: we hoeven niet mee te doen. Dus 40 miljoen en niet meer!"Discussieer mee! 151 reacties